Biden siteerasi Obamaa tapaamisen alkaessa, kun Niinistö murjaisi vitsin: ”Me emme yleensä aloita sotia”

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskustelevat Valkoisessa talossa. Ennen tapaamista presidentit vitsailivat toimittajien edessä.

Washingtonissa eletään historiallisia hetkiä, kun pikaisella aikataululla järjestetty Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaaminen on alkanut.

Silmin nähden hyväntuuliset presidentit intoutuivat vitsailemaan toimittajien edessä ennen kahdenkeskisiä keskustelujaan.

– Edeltäjälläni, joka aiemmin istui tällä penkillä, Barack Obamalla, oli tapana sanoa "Meillä ei olisi hätää, jos jättäisimme kaiken Pohjoismaiden varaan”, Biden tokaisi.

Lue lisää: Presidentti Sauli Niinistö piti tiedotus­tilaisuuden Washingtonissa

Niinistö nauroi ja vastasi Bidenille nopeasti.

– No, me emme yleensä aloita sotia, hän lohkaisi.

Presidenttien vitsailu keräsi nopeasti huomiota myös sosiaalisessa mediassa. Samalla Niinistön vitsin voi nähdä olleen eräänlainen kuittaus Venäjää kohtaan. Maa aloitti viime viikon torstaina sodan Ukrainaa vastaan.

Biden ja Niinistö käyvät parhaillaan keskustelua kahden kesken. Niinistö pitää tapaamisesta tiedotustilaisuuden noin kello 24 Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?