Times: Zelenskyin perässä kaksi palkkasoturi­ryhmää – selvinnyt kolmesta salamurha­yrityksestä viikossa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on selvinnyt kolmesta salamurhayrityksestä viikon aikana, kertoo The Times. Presidentin perässä on lehden tietojen mukaan tällä hetkellä ainakin kaksi palkkasoturiryhmää.

Viime lauantaina Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyiä uhkasi joukko tshetsheenejä Kiovan lähistöllä. Tshetsheenien erikoisjoukko kuitenkin ”eliminoitiin” ennen kuin se saavutti presidentin, kertovat ukrainan turvallisuusviranomaiset brittilehti The Timesin mukaan.

Times kertoo, että Zelenskyi on selvinnyt ainakin kolmelta salamurhayritykseltä viimeisen viikon aikana. Lehden tietojen mukaan presidentin perään on lähetetty kaksi ryhmää, joiden tarkoituksena on salamurhata Ukrainan istuva presidentti.

Hänen perässään on ainakin Wagner Groupin, eli Kremlin tukeman palkkasoturiarmeijan, palkkasotureita ja tshetsheenien erikoisjoukkoja.

Timesin mukaan Wagner Groupin palkkasoturit ovat kärsineet Kiovassa tappioita, ja he ovat olleet hämmästyneitä siitä, kuinka hyvin Ukrainan presidentin turvajoukot ovat perillä palkkasotureiden liikkeistä.

Lehti perustaa tietonsa Wagner Groupia lähellä oleviin nimettömiin lähteisiin.

Ukrainan turvallisuusviranomaiset kertovat Timesille, että tiedot presidentin turvallisuusjoukoille tshetsheenien viime lauantain murhayrityksestä olisivat vuotaneet Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n agentit, jotka ovat vastustaneet hyökkäystä Ukrainaan.

Menetyksistä huolimatta Kiovassa on Timesin tämän hetken tietojen mukaan edelleen noin 400 Wagnerin palkkasoturia. Heidän tappolistallaan on 24 nimeä.

Palkkasotureita on käsketty odottamaan Venäjän armeijan erikoisjoukkojen saapumista Kiovaan ennen kuin se aloittaisi sille osoitetut tappotehtävänsä. Tällä hetkellä Venäjän armeijan joukot ovat kuitenkin jumissa Kiovan edustalla, eikä suuri saattue liiku kohti määränpäätään.

Hyökkäyksen oli tarkoitus aiheuttaa kaupungissa tarpeeksi hämmennystä, jonka aikana palkkasoturit olisivat voineet suorittaa tehtävänsä ja paeta sen jälkeen kaupungista. Venäjän on kerrottu käyttävän palkka-armeijaa, sillä sen tekemiä likaisia töitä on vaikea jäljittää Venäjään tai Putiniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?