NYT:n lähde: Venäjän joukot näyttävät jumittuneen paikalleen

Vaikeuksien taustalla on logistisia ongelmia, kuten polttoaine- ja ruokahuollon katkoksia.

Yhdysvaltain armeija uskoo Ukrainan joukkojen vastarinnan jatkuvan.

3.3.2022 1:40

Yhdysvaltalaislehti New York Timesin puolustusviranomaislähteen mukaan Venäjän joukot Tshernihivin, Harkovan ja Kiovan lähellä eivät ole edenneet sitten tiistain. Vaikeuksien taustalla on logistisia ongelmia, kuten polttoaine- ja ruokahuollon katkoksia.

Ukrainan joukot ovat tehneet tiukkaa vastarintaa Kiovan pohjoispuolella, virkamies kertoi NYT:lle, ja lisäsi, että he ovat saattaneet myös ”paikoin ja ajoittain” yrittää kohdistaa hyökkäyksiä etenevään kymmenien kilometrien mittaiseen saattueeseen.

Virkamiehen mukaan Venäjän sotilasjohto on muuttunut toimissaan aggressiivisemmaksi, ja esimerkiksi siviilirakennuksiin ja muuhun infrastruktuuriin kohdistetut iskut ovat lisääntyneet viime päivinä.

Yhdysvaltain armeija uskoo Ukrainan joukkojen vastarinnan jatkuvan. Keskiviikkoaamuun mennessä Venäjän joukot olivat tehneet Ukrainassa yli 450 ohjusiskua.

Polttoaine- ja ruokapulan lisäksi arvellaan, että Venäjän sotilasjohto ei ole kyennyt koordinoimaan armeijan eri osastojen, kuten jalkaväen, panssariosastojen, tykistön ja ilmatorjunnan toimintaa haluamallaan tavalla.

Myös taistelu Ukrainan ilmatilasta jatkuu edelleen, eikä Venäjä ole virkamiehen mukaan saavuttanut vielä ilmaherruutta.

Ukrainan sota on ollut käynnissä lähes viikon. Venäjän joukot ovat tähän mennessä onnistuneet saamaan hallintaansa ensimmäisen suuremman kaupungin: strategisesti tärkeän Hersonin. Venäläiset aikovat perustaa kaupunkiin hallintokeskuksen.

Herson on 300 000 asukkaan kaupunki ja sijaitsee Krimin niemimaan luoteispuolella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?