Yhdysvaltain YK-suur­lähettiläs: Putin uhkaa vallata Suomen ja Ruotsin

YK:n yleiskokous tuomitsi Venäjän toimet Ukrainassa.

Linda Thomas-Greenfield YK:n yleisistunnossa tänään.

2.3.2022 21:05

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Linda Thomas-Greenfield sanoi puheessaan YK:n yleiskokouksessa, että presidentti Vladimir Putin uhkaa vallata Suomen ja Ruotsin.

– Vladimir Putin jatkaa tilanteen kärjistämistä, hän on pannut Venäjän ydinasejoukot valmiustilaan ja uhkaa vallata Suomen ja Ruotsin, Thomas-Greenfield totesi puheensa aikana.

Thomas-Greenfield sanoo, että Venäjä on sodan joka vaiheessa pettänyt Yhdistyneitä Kansakuntia. Venäjän toimet ovat YK:n arvoja vastaan.

Ei ole varmaa, mihin lausuntoon Thomas-Greenfield tarkalleen viittaa. Kyse voi mahdollisesti olla Venäjän ulkoministeriön edustajan Maria Zaharovan viimeviikkoisesta lausunnosta, joka nousi otsikoihin myös maailmalla.

Lue lisää: Venäjän varoituksesta Suomelle uutisoitiin ulko­mailla – ”Viesti oli suora uhkaus”

– Suomen ja Ruotsin ei pitäisi perustaa turvallisuuttaan siihen, että ne vahingoittavat muiden maiden turvallisuutta, Zaharova sanoi.

– On selvää, että Suomen ja Ruotsin liittymisellä Natoon, joka on, kuten hyvin ymmärrätte, ensisijaisesti sotilasblokki, olisi merkittäviä sotilaallis-poliittisia seurauksia, jotka vaatisivat maamme vasta-askelia.

YK:n yleiskokous äänesti tänään päätöslauselmasta, jossa tuomittiin Venäjän toimet Ukrainassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?