Putin julkaisi uuden videon – suitsuttaa Venäjän erikois­joukkoja

Venäjän televisiossa on julkaistu video, jolla presidentti Vladimir Putin onnittelee erikoisjoukkojen sotilaita heidän juhlapäivänsä kunniaksi. Videon kuvauspäivämäärä ei ole tiedossa.

27.2.2022 12:48

Venäjän valtion televisiokanavilla on julkaistu uusi video, jolla presidentti Vladimir Putin kiittelee erikoisjoukkojen sotilaita heidän työstään vaikeissa olosuhteissa. Putin kutsuu sotilaiden toimintaa muun muassa tehokkaaksi, isänmaalliseksi ja rehelliseksi.

– Erityisesti kiitollisuus kuuluu heille, jotka näinä päivinä suorittavat sankarillisesti sotilaallista velvollisuuttaan erikoisoperaatiossa Donbassin kansantasavaltojen auttamiseksi, Putin sanoo videolla.

– Toivon onnea ja menestystä sekä kaikkea hyvää teille ja teidän läheisillenne, Putin päättää onnitteluvideonsa.

(Alla näkyy Putinin onnitteluvideo erikoisjoukoille.)

Kremlin kielenkäytössä ja Venäjän mediassa Ukrainan meneillään olevasta sotaoperaatiosta puhutaan koko ajan nimenomaan Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen auttamisoperaationa.

Tavalliselle venäläiselle mediankäyttäjälle ei tehdä myöskään selväksi, kuinka laaja Venäjän sotaoperaatio on eri puolilla Ukrainaa aina Kiovaa myöten.

Putinin julkaiseman onnitteluvideon kuvauspäivämäärä ei ole tiedossa. Aiempiin videoihin verrattuna eroa on muun muassa siinä, että nyt Putinilla on yllään tumma kravatti.

Putinin tämänhetkisestä olinpaikasta ei ole varmuutta eikä hänen tapaamisistaan. Tiedonsaantia Kremlin asioista vaikeuttaa muun muassa se, että Kremlin viralliset nettisivut ovat olleet yhä sunnuntaina kaatuneina.

Lue lisää: Kremlin verkko­sivut pimeinä jo kolmatta päivää – Anonymous väittää olevansa kyber­hyökkäyksen takana

Lue lisää: Radioaktiivisen jätteen säilytys­paikkaa pommitettu Kiovassa

Putinin uusi video on julkaistu Venäjän erikoisjoukkojen ja erikoisoperaatioiden juhlapäivän kunniaksi.

Kyseistä juhlapäivää vietetään 27. helmikuuta. Päivämäärä muistuttaa Venäjän tunnuksettomien erikoisjoukkojen ilmaantumisesta Ukrainalle kuuluvalle Krimin niemimaalle keväällä 2014.

Putin otti uuden juhlapäivän käyttöön vuonna 2015 juhlistamaan onnistunutta Krimin miehitystä ja liittämistä Venäjän yhteyteen. Venäjällä päivää kutsutaan myös ”kohteliaiden miesten päiväksi”, sillä se on Venäjän propagandan antama nimitys Krimille lähetetyille tunnuksettomille sotilaille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?