Venäjän Lavrov syytti Yhdysvaltoja ”propaganda­kampanjasta” – Blinken korostaa Venäjän roolia tilanteen rauhoittamisessa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov keskusteli amerikkalaiskollegansa kanssa lauantaina.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov soitti Yhdysvaltain ulkoministerille lauantaina.

| Päivitetty

Neuvottelut Ukrainan tilanteen ympärillä tiivistyvät lauantaina kun muun muassa presidentit Vladimir Putin ja Joe Biden käyvät puhelinkeskustelun.

Sitä ennen maiden ulkoministerit puhuivat puhelimessa keskenään. Keskustelussa Yhdysvaltain Antony Blinkenin kanssa Venäjän Sergei Lavrov syytti Yhdysvaltojen käyvän ”propagandakampanjaa” jatkuvalla vihjailulla Venäjän mahdollisesta aggressiosta, kertoi Venäjän ulkoministeriö lauantaina.

Ministeriön mukaan Lavrov myös totesi Washingtonin ja Brysselin jättäneen huomioimatta Venäjän esittämät keskeiset turvallisuusvaatimukset.

Blinken on puolestaan vakuuttanut venäläiselle virkaveljelleen, että diplomaattiset väylät konfliktin välttämiseksi Ukrainassa ovat edelleen avoinna.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Blinken kuitenkin painotti Lavrovin kanssa käydyssä puhelinkeskustelussa, että Venäjän täytyisi ryhtyä toimiin kärjistyneen tilanteen rauhoittamiseksi ja neuvotella hyvässä hengessä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan johtaisi "päättäväiseen, massiiviseen ja yhtenäiseen transatlanttiseen vastaukseen".

Lue lisää: Venäjä närkästyi EU:n ja Naton vastauksista

Bidenin lisäksi myös Ranskan Emmanuel Macronin odotetaan keskustelevan lauantaina Putinin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?