Satoja rekkoja ja kuorma-autoja kokoontui "vapaus­saattueeseen” pakollisia koronarokotteita vastaan Kanadassa

Sekä Kanada että Yhdysvallat alkoivat vaatia rajan ylittäviltä kuljettajilta rokottautumista tammikuun puolessavälissä.

Monet mielenosoittajat heiluttivat Kanadan lippuja ja huutelivat parjaten pääministeri Justin Trudeauta. Huutelua kovempaa kaupungissa kuuluivat kuitenkin raskaan liikenteen moottorit ja niiden torvet.

30.1.2022 0:41

Sadat rekka- ja kuorma-autokuskit ajoivat lauantaina valtavilla kulkupeleillään "vapaussaattueessa" Kanadan pääkaupungissa Ottawassa vastustaakseen Yhdysvaltain rajan ylittämiseksi vaadittavaa koronarokotusta. Joukkoon liittyi myös tuhansia ihmisiä, jotka eivät ole ainoastaan suuttuneita koronaviruksen vuoksi asetettuihin rajoituksiin vaan myös yleisesti tyytymättömiä hallintoon.

Monet mielenosoittajat heiluttivat Kanadan lippuja ja huutelivat parjaten pääministeri Justin Trudeauta. Huutelua kovempaa kaupungissa kuuluivat kuitenkin raskaan liikenteen moottorit ja niiden torvet.

Protestoijat hakkasivat kattiloita ja pannuja ja pitivät meteliä Trudeaun toimiston ikkunoiden ulkopuolella. Kanadalaismedian mukaan pääministeri perheineen oli saatettu pois kotoaan ja viety salaiseen paikkaan suojaan mielenosoitukselta.

”Vapaussaattue” kokosi raskaan liikenteen edustajien lisäksi Ottawaan tuhansia koronarajoituksiin ja yleisesti Kanadan hallintoon tyytymättömiä ihmisiä.

Mielenosoitus alkoi viime viikolla läntisessä Kanadassa, kun kymmenet kuljettajat järjestivät saattueen ajamaan Vancouverista Ottawaan vastustamaan koronavirusrajoituksia ja erityisesti kuskien rokotusvaatimusta. Matkan varrella seurueeseen liittyi lisää kulkuneuvoja.

Sekä Kanada että Yhdysvallat alkoivat vaatia kuljettajilta rokottautumista tammikuun puolessavälissä. Vaatimus vaikuttaa kuskeihin, jotka työssään ylittävät maiden välistä, 9 000 kilometrin mittaista rajaa.

Trudeaun kanta on ollut, että rokotteesta kieltäytyvät kuskit ovat vaaraksi paitsi itselleen myös muille kanadalaisille. Pääministerin mukaan 90 prosenttia kuljettajista on jo rokotettu.

Kanadan raskaan liikenteen alan järjestö on voimakkaasti tuominnut Ottawan kokoontumisen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?