Ukrainan presidentti avasi maan tilannetta: ”Ulkomailla luullaan jo, että täällä soditaan...”

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi perjantaina, ettei laske pois mahdollisuutta tilanteen eskaloitumisesta Venäjän kanssa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi piti tiedotustilaisuuden perjantaina.

28.1. 18:33

Zelenskyi kuitenkin kritisoi samalla Ukrainan ja Venäjän kireiden välien myötä nostettua ”paniikkia”, joka on pahaksi maan taloudelle.

Zelenskyi puhui perjantaina sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin oli todennut, että länsi on jättänyt huomiotta Venäjän turvallisuushuolet.

Lue lisää: Tutkija: Yhdysvaltain vastaus Venäjän vaatimuksiin oli odotettu – jatko riippuu siitä, mihin Putin tyytyy

Mielestäni tilanne ei ole nyt sen kireämpi kuin aikaisemmin. Ulkomailla luullaan, että täällä jo soditaan. Niin ei ole asia. En tosin sano, etteikö tilanne voisi eskaloitua... mutta paniikkiin ei ole aihetta, sanoi Zelenskyi tiedotustilaisuudessaan Kiovassa perjantaina.

Hän totesi tämän olleen viestinsä myös Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenille, jonka kanssa kävi puhelinkeskustelun torstaina.

Biden oli puolestaan varoittanut puhelinkeskustelussa, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa on ”selvä mahdollisuus”.

Biden vahvisti Zelenskyille, että Yhdysvallat vastaa päättäväisesti, mikäli Venäjä hyökkää Ukrainaan. Asiasta kertoi Valkoinen talo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?