Poliisit ampuivat moottoritien laidalla istuneen miehen kuoliaaksi Yhdysvalloissa

Tennesseen poliisiviranomaiset ovat kertoneet käynnistäneensä tapauksesta tutkinnan.

37-vuotiaan miehen kuolemaan johtanut välikohtaus tapahtui Nashvillen lähellä Tennesseetä halkovalla Interstate 65 -moottoritiellä.

28.1. 17:43

Kaikkiaan yhdeksän poliisia ampui kuoliaaksi moottoritien pientareella oleskelleen miehen Yhdysvaltain Tennesseessä torstaina.

CNN:n mukaan tapahtumat käynnistyivät kahden aikaan iltapäivällä, kun poliisi meni puhuttamaan Nashvillen lähellä moottoritien pientareen suojakaiteella istunutta Landon Eastepia, 37. Poliisin tiedottajan Don Aaronin mukaan poliisi yritti saada Eastepia poistumaan moottoritien laidalta, jonne jalankulkijoilla ei ole asiaa.

– Hän tavallaan työnsi poliisia kauemmas ja näytti tälle mattoveistä, Aaron kertoi tilanteen eskaloitumista kerratessaan.

Poliiseja tuli paikalle lisää, ja he yrittivät purkaa tilannetta muun muassa sulkemalla moottoritien liikenteen kumpaankin suuntaan. Tässä vaiheessa Eastep kaivoi esille ”kiiltävän, hopeanvärisen ja sylinterimäisen esineen”, jolloin poliiseista yhdeksän avasi tulen miestä kohti.

Eastep kuoli välittömästi luodeista saamiinsa vammoihin. Aaronin mukaan yhdellä poliiseista oli mukanaan käyttövalmiudessa ollut etälamautin, mutta sitä ei jostakin syystä käytetty.

Myöhemmin on käynyt ilmi, että Eastepillä ei ollut mukanaan asetta. Tennesseen viranomaiset ovat kertoneet käynnistäneensä tapauksesta tutkinnan.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt paikallisen WSMV-kanavan julkaisema video, jolle tallentuivat Eastepin ampumista edeltäneet hetket suljetulla moottoritiellä. Videon lopussa miehen nähdään nostavan kätensä poliiseja kohti.

Kuva pysähtyy, mutta laukausten äänet kuuluvat sen taustalta.

Video voi järkyttää herkimpiä.

Kanavan mukaan Nashvillen poliisi julkaisi myöhemmin torstai-iltana poliisien kehokameroiden kuvaamaa materiaalia, jonka perusteella ainakin kaksi kuudesta sen paikalla olleesta työntekijästä laukaisi omat aseensa tilanteessa. Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka monella poliisilla kehokamerat olivat käytössä.

Paikalle saapui myös maantiepoliiseja sekä ainakin yksi paikasta ohi ajanut, vapaalla ollut poliisi, jolla kameraa ei ollut.

Eastepin käly Samantha McGill-Barge kertoi Daily Beastille, että tämä oli mennyt naimisiin hänen sisarensa kanssa vain noin vuotta aiemmin. McGill-Barge kertoi hämmentyneensä uutiset kuultuaan.

– En tiennyt, että mitään olisi ollut vialla. Hän rakasti siskoani ja minun lapsiani kovasti ja oli tietääkseni hyvä mies. Tämä on todella onneton tilanne. Olen shokissa, McGill-Barge sanoi.

Daily Beastin mukaan Eastepin oli määrä vastata huhtikuussa oikeudessa perheväkivaltaa koskeviin syytteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?