Hongkongin johtaja puolusti hamstereiden joukkolopetusta pahenevan koronatilanteen keskellä

Noin 2000 hamsteria päätettiin lopettaa koronaviruksen ehkäisemiseksi.

Tartuntatautiviranomaisia suoja-asuissa suljetun lemmikkikaupan edustalla 19. tammikuuta.

23.1. 5:15

Hongkongissa määrättiin tiistaina lopetettavaksi noin 2 000 hamsteria sen jälkeen, kun 11 hamsterilla todettiin koronatartunta. Viruksen arvellaan siirtyneen hamstereihin koronapositiivisesta lemmikkikaupan työntekijästä.

Lue lisää: Korona tarttui hamstereihin Hongkongissa – 2 000 eläintä määrättiin lopetettavaksi

Päätös on herättänyt kritiikkiä, ja uutistoimisto Reutersin mukaan tuhannet ihmiset ovat tarjoutuneet adoptoimaan hamstereita.

Hongkongin aluejohtaja Carrie Lam puolusti lauantaina päätöstä lopettaa hamsterit.

– Ymmärrän, että lemmikinomistajat ovat surullisia. Suurin yleinen etu on hallita pandemiaa, Lam sanoi Reutersin mukaan.

Koronatilanne on huonontunut Hongkongissa viime aikoina. Lam varoitti, että koronatartunnat voivat kasvaa eksponentiaalisesti kaupungin tiheään asutuilla alueilla. Hän myös sanoi, että tartuntarypäs lemmikkihamstereissa on vaikuttanut tartuntamäärien kasvuun.

Helposti tarttuva omikronmuunnos on levinnyt erityisesti Kwai Chungin alueella. Lauantaina alueella raportoitiin 105 tartuntaa.

– Huolemme on, että tartuntojen eksponentiaalinen kasvu, jonka olemme nähneet muualla maailmassa tapahtuu nyt Kwai Chungissa, Lam sanoi.

Hongkong on noudattanut niin sanottua nollan tartunnan strategiaa ja kaupungissa on voimassa tiukat rajoitukset.

Koulut ja kuntosalit on suljettu ja ravintolat sulkevat ovensa kuudelta illalla. Myös lentomatkustusta on rajoitettu.

Kwai Chungin alueella yli 2 000 ihmistä on asetettu eristyksiin viiden päivän ajaksi. Yhteensä 16 rakennuksen asukkaat joutuvat noudattamaan erilaisia rajoituksia ja käymään koronatesteissä. Lam arvioi rajoitusten koskevan noin 35 000 asukasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?