Isis hyökkää syyrialaiseen vankilaan jo kolmatta päivää

Hyökkäys vankilakaupunkiin on yksi Isisin merkittävimmistä sen "kalifaatin" romahtamisen jälkeen.

Syyrialaisia pakeni kodeistaan Ghwayranin asuinalueella Hasakan kaupungissa lauantaina 22. tammikuuta.

22.1. 18:11

Terroristijärjestö Isis hyökkää kolmatta päivää syyrialaiseen Ghwayranin vankilaan, joka sijaitsee Hasakan kaupungissa Syyrian koillisosassa.

Ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan taisteluissa on kuollut ainakin 28 kurdien turvallisuusjoukkojen jäsentä, viisi siviiliä ja 45 Isisin jäsentä.

Isis aloitti torstai-iltana hyökkäyksen vankilaan, jossa on vangittuna noin 3 500 epäiltyä ryhmän jäsentä, mukaan lukien osa sen johtajista.

Terroristijärjestö Isis aloitti hyökkäyksen Hasakan vankilakaupunkiin torstai-iltana.

Perheet joutuvat pakenemaan kodeistaan väkivaltaisen hyökkäyksen takia.

Hyökkääjät ovat takavarikoineet vankilasta löytämänsä aseet ja vapauttaneet useita Isis-jäseniä, kertoo uutiskanava AlJazeera.

Kyseessä on yksi jihadistijärjestön merkittävimmistä hyökkäyksistä sitten vuoden 2019, kun sen ”kalifaatti” julistettiin kukistetuksi Syyriassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Isis on tehnyt säännöllisiä hyökkäyksiä kurdien ja hallituksen kohteisiin Syyriassa. Suurin osa kapinallisten hyökkäyksistä on kohdistunut sotilaallisiin kohteisiin ja öljylaitoksiin syrjäisillä alueilla, joten vankilahyökkäys voi AlJazeeran mukaan merkitä uutta vaihetta ryhmän elpymisessä.

Ghwayranin asuinalue sijaitsee Hasakan kaupungissa Syyrian koillisosassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?