Tongan tsunamissa kuolleen britti­naisen ruumis löytyi – ”Hän eli unelmaansa”

Brittinaisen veli kertoo BBC:lle, että hänen sisarensa ruumis on löytynyt. Kyseessä on ensimmäinen tsunamin vaatima kuolonuhri Tongalla.

18.1. 3:38

Tongan saaristovaltion alueella on kuollut ainakin yksi ihminen viikonloppuna sattuneen valtavan merenalaisen tulivuorenpurkauksen aiheuttaman tsunamin vuoksi.

Maan pääkaupungissa Nuku'alofassa asuneen brittinaisen veli kertoi sisarensa menehtymisestä brittimedialle.

Nick Eleini kertoo BBC:lle, että hänen tiettävästi hänen sisarensa ruumiin löysi tämän aviomies. Eleini kertoo, että Angela Glover, 50, kuoli yrittäessään pelastaa koiriaan.

– Angela oli perheemme sydän, hän oli perheemme tunteikas sydän. Kaipaan häntä ja ajattelen häntä siihen asti kunnes kuolen. Äitini on murtunut tällä hetkellä, hän on aivan palasina, Eleini kuvailee BBC:lle.

Eleinin mukaan hänen sisarensa oli avioitunut vuonna 2015 ja muuttanut miehensä kanssa Tongalle. Siellä hän oli perustanut eläinsuojan hylätyille koirille ja eläimet olivat hänelle kaikki kaikessa.

– Hän eli unelmaansa. Hän oli aina halunnut elää Tongan kaltaisessa paikassa. Olemme ylpeitä siitä, että sai toteuttaa unelmansa.

Tietoja tsunamin aiheuttamista tuhoista ja mahdollisista muista henkilövahingoista ei juurikaan ole, sillä yhteydet Tyynellämerellä sijaitseville Tongan saarille ovat heikot. Internetyhteydet ja puhelinlinjat ovat olleet lauantain jälkeen pitkälti poikki.

Australia ja Uusi-Seelanti lähettivät maanantaina tarkkailulentoja Tongan alueelle arvioidakseen etenkin saarivaltion syrjäisemmille saarille aiheutuneita tuhoja.

Uuden-Seelannin sotilaskoneesta otettu kuva Tongalta.

Lue lisää: Satelliitti­kuvat kertovat: Tongan tuli­vuori purkautui räjähtämällä – saari katosi kartalta lähes kokonaan

Tulivuorenpurkauksen jälkeen tsunamivaroituksia annettiin myös muualle.

Etelä-Amerikassa Perun rannikolla hukkui lauantaina kaksi naista purkauksen aiheuttamien suurten aaltojen vuoksi, kertovat perulaisviranomaiset. Peru sijaitsee noin 10 000 kilometrin päässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?