Ranskan presidentti­ehdokkaan vihapuhe­oikeuden­käynnissä annetaan tänään ratkaisu – luonnehti siirtolaislapsia varkaiksi, tappajiksi ja raiskaajiksi

Zemmourilla on kaksi aiempaa sakkotuomiota vihapuheesta. Hänen puheensa ovat olleet rikostutkinnassa toistakymmentä kertaa.

17.1.2022 4:11

Ranskassa oikeus punnitsee tänään laitaoikeistolaisen presidenttiehdokkaan Eric Zemmourin esittämien kommenttien laillisuutta. Esimerkiksi televisiokommentaattorina ja toimittajana työskennellyt Zemmour on syytettynä vihan lietsonnasta. Hän luonnehti vuonna 2020 siirtolaislapsia varkaiksi, tappajiksi ja raiskaajiksi televisiolähetyksessä.

Jos Zemmourin katsotaan syyllistyneen rikokseen, voidaan hänet tuomita jopa vuodeksi vankeuteen. Tuomiota odotetaan iltapäivällä puoli kolmen aikaan.

63-vuotias Zemmour on saanut viime vuosikymmenellä kaksi sakkotuomiota vihapuheesta. Tuomioiden lisäksi hänen maahanmuuttoa ja islamia koskevat kommenttinsa ovat olleet rikostutkinnassa toistakymmentä kertaa.

Tällä viikolla oikeudessa käsitellään myös aiempaa Zemmourin vapauttavaa tuomiota koskevaa valitusta. Häntä syytettiin rikoksista ihmisyyttä vastaan tulkinnoista, joita hän esitti Ranskan juutalaisten kohtalosta toisen maailmansodan aikaan.

Zemmour ilmoitti marraskuun lopulla asettuvansa presidenttiehdokkaaksi huhtikuussa käytäviin vaaleihin. Politicon kannatusmittauksessa hänen kannatuksensa on liikkunut 13–15 prosentissa. Istuva presidentti Emmanuel Macron on yhä mielipidemittausten kärjessä noin 25 prosentin kannatuksella. Macron ei ole toistaiseksi virallisesti ilmoittanut tavoittelevansa jatkokautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?