Kolmeviikkoinen vauva kuoli koronaan Qatarissa

Kyseessä oli toinen koronaan kuollut lapsi Qatarissa sitten pandemian alkamisen.

16.1. 22:27

Kolmeviikkoinen vauva on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Qatarissa, kertoi maan terveysministeriö sunnuntaina. Terveysministeriön tietojen mukaan pienokaisella ei ollut sairauksia, jotka olisivat tehneet hänet erityisen alttiiksi koronalle.

Kyseessä oli toinen koronaan kuollut lapsi Qatarissa sitten pandemian alkamisen.

Qatarin terveysministeriön mukaan lapset saavat vakavia koronaoireita harvemmin kuin aikuiset, mutta samalla kun tartuntojen määrät nykyisen tartunta-aallon aikana kasvavat aikaisempia suuremmiksi myös lasten sairaanhoidon tarve kasvaa.

Lue lisää: 7-vuotias kuoli koronaan Virossa ja ala­koululainen Suomessa – tämä lasten korona­kuolleisuudesta tiedetään maailmalta

Qatarissa on virallisesti rekisteröity noin 300 000 koronavirustartuntaa ja liki 600 viruksen aiheuttamaan tautiin kuollutta. Qatarissa on 2,6 miljoonaa asukasta.

Omikronmuunnoksen myötä tartuntojen määrä on Qatarissakin noussut nopeasti. Joulukuussa peruttiin kaikkien sellaisten terveydenhuollon ja hallinnon alan työntekijöiden lomat, jotka ovat tekemisissä koronatapausten kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?