Kreml: Länsimaat ja Venäjä edelleen täysin eri linjoilla kiivaista neuvotteluista huolimatta

”Välillämme on jonkinlaista ymmärtämystä, mutta yleisesti ottaen voimme periaatteessa sanoa, että olemme eri linjoilla, täysin eri linjoilla.”

Kun Peskovilta kysyttiin mahdollisesta hyökkäyksestä Ukrainaan, hän totesi sellaisen olevan ”hulluutta”.

16.1. 21:19

Länsimaat ja Venäjä ovat edelleen täysin eri linjoilla huolimatta viikon kestäneistä Ukrainaa ja Itä-Euroopan turvallisuutta koskevista intensiivisistä diplomaattisista ponnisteluista, sanoi Kremlin edustaja Dmitri Peskov.

– Välillämme on jonkinlaista ymmärtämystä, mutta yleisesti ottaen voimme periaatteessa sanoa, että olemme eri linjoilla, täysin eri linjoilla. Eikä se ole hyvä. Tämä on häiritsevää, Peskov sanoi uutiskanava CNN:n haastattelussa, joka lähetettiin sunnuntaina.

Kun Peskovilta kysyttiin mahdollisesta hyökkäyksestä Ukrainaan, hän totesi sellaisen olevan ”hulluutta”.

– Kukaan ei uhkaa ketään sotilastoimilla. Olisi hulluutta tehdä niin. Mutta olemme valmiita ryhtymään vastatoimiin, Peskov vakuutti.

Venäjä on siirtänyt arviolta 100 000 sotilasta Ukrainan rajoille samalla kun se haluaa takuita siitä, ettei sotilasliitto Nato laajene itään. Itä-Euroopan turvallisuustilanteesta käytiin kiivaita diplomaattisia keskusteluja koko menneen viikon ajan eri foorumeilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?