Texasissa panttivankeja synagogassa ottanut mies on kuollut

Synagogassa panttivankeja ottanut mies on kuollut, poliisi kertoo. Panttivangit saatiin pelastettua.

Texasin panttivankitilanteen aikana FBI ja paikallispoliisi tekivät yhteistyötä.

16.1. 6:50

Colleyvillen poliisi tiedottaa, että panttivankien ottamisesta texasilaisessa synagogassa epäilty mies on kuollut, kertoo CNN.

– Panttivankiyksikkö teki rynnäkön synagogaan, kolme panttivankia on pelastettu, epäilty tekijä on menehtynyt, Colleyvillen poliisipäällikkö Michael Miller sanoi.

Aseistautuneen epäillyn panttivankina oli tiettävästi rabbi sekä ainakin kolme muuta ihmistä. Yksi panttivangeista oli vapautettu jo muutama tunti ennen tilanteen päättymistä.

Noin 20 minuuttia sen jälkeen, kun Texasin kuvernööri Greg Abbott kertoi panttivankien olevan turvassa, CNN:n toimittajat kuulivat äänekkään pamauksen ja sarjatulta synagogan suunnasta.

Epäilty oli oman väittämänsä mukaan myös asentanut pommeja eri paikkoihin.

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN kirjoitti, että poliisi oli evakuoinut alueen. Paikallisen poliisin edustaja Dara Nelson kertoi kanavan mukaan, että tilanteesta ei aiheutunut uhkaa väestölle. Ihmisten tuli välttää aluetta.

Nelson sanoi liittovaltion poliisin FBI:n hoitaneen neuvotteluja. Medioiden mukaan käynnissä oli myös erikoisryhmäoperaatio.

Presidentti Joe Bidenia informoitiin tilanteesta, ja Valkoinen talo seurasi etenemistä tiiviisti. Myös Israelin pääministeri Naftali Bennett sanoi Israelin seuraavan tilannetta tarkasti.

Epäillyn tekijän henkilöllisyys ei ole tiedossa. Viranomaislähteiden mukaan epäilty tekijä väitti olevansa terrorismirikoksesta tuomitun pakistanilaisnaisen Aafia Siddiquin veli. Mies vaati naisen vapauttamista.

Terroristijärjestö al-Qaida-yhteyksistä epäilty Aafia Siddiqui tuomittiin 86 vuoden vankeuteen vuonna 2010. Syytekohtia oli yhteensä seitsemän, joista yksi oli amerikkalaissotilaiden murhayritys. Siddiqui on vangittuna lähellä Fort Worthia.

Siddiqui on tiedottanut asianajajansa välityksellä, että panttivankitilanteesta epäilty mies ei ole hänen veljensä eikä Siddiquilla ole mitään tekemistä tilanteen kanssa.

Synagogassa oli käynnissä lauantainen juutalaisten sapattijumalanpalvelus, jota pystyi seuraamaan suorana Facebookissa. Dallas Morning News kirjoittaa, että panttivankitilanne ei näkynyt lähetyksessä, mutta epäillyn oli kuultu puhuvan lähetyksen aikana. Oli epäselvää, keille mies puhui.

Jumalanpalvelusta seuranneet jättivät viestejä, jossa pyydettiin rukoilemaan tilanteen päättymistä rauhallisesti. Tallenne on CNN:n mukaan poistettu Facebookista.

CNN:n mukaan viranomaiset tarkastelivat lähetystä ja ovat käyttäneet sitä tiedonhankintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?