Aseistautunut mies otti panttivankeja synagogassa Texasissa – väitti olevansa terroristin veli

Yksi panttivangeista on vapautettu vahingoittumattomana.

Texasin Colleyvillessa poliisin erikoisjoukot ovat paikalla seuraamassa panttivankitilannetta.

16.1. 0:11

Texasin Dallas-Fort Worthin alueella Colleyvillessa sijaitsevassa Beth Israelin seurakunnan synagogassa oli lauantaina panttivankitilanne, kertovat useat uutismediat.

Colleyvillen poliisi tiedotti CNN:n mukaan aamukuudelta Suomen aikaa, että panttivankien ottamisesta epäilty mies on kuollut.

Epäilty tekijä kertoi asettaneensa räjähteitä, mutta mies ei kertonut niiden sijainnista tarkemmin. Mies oli aseistautunut.

Panttivankeina oli seurakunnan rabbi ja kaksi muuta ihmistä. Kaikki kolme selvisivät poliisin mukaan hengissä ja yksi panttivanki laskettiin vapaaksi vahingoittumattomana.

Colleyvillen poliisin SWAT-erikoisryhmä evakuoi lähialueen ihmisistä lauantaina puolen päivän aikaan.

Viranomaislähteiden mukaan epäilty tekijä väitti olevansa terrorismirikoksesta tuomitun pakistanilaisnaisen Aafia Siddiquin veli. Mies vaati naisen vapauttamista.

Terroristijärjestö al-Qaida-yhteyksistä epäilty Aafia Siddiqui tuomittiin 86 vuoden vankeuteen vuonna 2010. Syytekohtia oli yhteensä seitsemän, joista yksi oli amerikkalaissotilaiden murhayritys. Siddiqui on vangittuna lähellä Fort Worthia.

Siddiqui tiedotti asianajajansa välityksellä, että panttivankitilanteesta epäilty mies ei ole hänen veljensä eikä Siddiquilla ole mitään tekemistä tilanteen kanssa.

Synagogassa oli käynnissä lauantainen juutalaisten sapattijumalanpalvelus, jota pystyi seuraamaan suorana Facebookissa. Dallas Morning News kirjoittaa, että panttivankitilanne ei näkynyt lähetyksessä, mutta epäillyn oli kuultu puhuvan lähetyksen aikana. Oli epäselvää, keille mies puhui.

Jumalanpalvelusta seuranneet jättivät viestejä, jossa pyydettiin rukoilemaan tilanteen päättymistä rauhallisesti. Tallenne on CNN:n mukaan poistettu Facebookista.

CNN:n mukaan viranomaiset tarkastelivat lähetystä ja ovat käyttäneet sitä tiedonhankintaan.

Artikkelia päivitetty uusilla tiedoilla klo 4.53 ja 8.02.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?