Kansainvälisesti etsintäkuulutettu amerikkalaismies lavasti oman kuolemansa ja katosi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kansainvälisesti etsintä­kuulutettu amerikkalaismies lavasti oman kuolemansa ja katosi – korona pysäytti pakomatkan

Nicholas Alahverdiania epäillään vuonna 2008 Utahissa tapahtuneesta raiskauksesta ja hänestä oli annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

Nicholas Alahverdiania epäillään Utahissa tapahtuneesta raiskauksesta. Oman kuolemansa lavastanut Alahverdian löytyi Skotlannista.

15.1. 10:54

Oman kuolemansa helmikuussa 2020 lavastanut yhdysvaltalaismies on löytynyt, New York Times uutisoi. Mies löytyi Skotlannista, jossa hän oli joutunut koronaviruksen takia hengityskoneeseen, viranomaiset ovat kertoneet.

Nicholas Alahverdiania, 34, epäillään vuonna 2008 Utahissa tapahtuneesta raiskauksesta ja hänestä oli annettu kansainvälinen etsintäkuulutus. Syyte nostettiin seitsemän kuukautta sen jälkeen, kun Alahverdian katosi.

Ennen katoamistaan Alahverdiania epäiltiin myös erilaisista petoksista ja kiristyksistä. Esimerkiksi hänen entinen sijaisäitinsä on kertonut, että Alahverdian otti sijaisäidin aviomiehen nimissä 22 luottokorttia ja lainoja. Yhteensä velkaa kertyi lähes 200 000 dollaria eli nykykurssilla reilut 175 000 euroa, Providence Journal uutisoi.

Joulukuussa Alahverdian, joka oli käyttänyt myös nimeä Nicholas Rossi, kertoi medialle joulukuussa 2019 sairastuneensa imusolmukesyöpään. Alahverdian maalasi itsestään tuolloin kuvaa lastensuojelun uudistamisen puolestapuhujana.

Muutama kuukausi myöhemmin julkaistiin muistokirjoitus, jossa Alahverdianin kerrottiin kuolleen 29. helmikuuta 2020. Muistokirjoituksessa kuvailtiin muun muassa Alahdverdianin viimeisiä hetkiä ja uraa.

Alahverdian oli käyttänyt Skotlannissa nimeä Arthur Knight. Hänet löydettiin noin kuukausi sitten ja nyt yhdysvaltalaisviranomaiset pyrkivät saamaan miehen luovutetuksi Yhdysvaltoihin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?