Pohjois-Korean epäillään tehneen jälleen ohjuskokeen – jo kolmas reilun viikon sisällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pohjois-Korean epäillään tehneen jälleen ohjus­kokeen – jo kolmas reilun viikon sisällä

Edellisen ohjuskokeen jälkeen Yhdysvallat asetti Pohjois-Korealle lisää pakotteita.

Pohjois-Korean ohjuskokeesta kerrottiin uutisnäytöllä Soulin rautatieasemalla Etelä-Koreassa 14. tammikuuta 2022.

14.1. 11:52

Pohjois-Korean epäillään jälleen tehneen ohjuskokeen, kertoivat Etelä-Korean ja Japanin viranomaiset perjantaina. Kyse on kolmannesta epäillystä ohjuskokeesta reilun viikon sisällä.

Aiemmin tällä viikolla Yhdysvallat ilmoitti asettavansa uusia pakotteita, minkä seurauksena Pohjois-Korean johto vannoi, ettei maa luovu oikeudestaan puolustaa itseään.

Edellisissä kahdessa testissä Pohjois-Korea sanoi testanneensa hypersoonista eli vähintään viisinkertaisesti äänennopeutta kulkevaa ohjusta. Tällä viikolla tehdyn toisen testin jälkeen Yhdysvallat julkisti uudet pakotteet, jotka kohdistuvat Pohjois-Korean ballististen ohjusten ohjelmaan liittyviin viiteen ihmiseen.

Pohjois-Korea arvosteli Yhdysvaltoja tilanteen "tarkoituksellisesta lietsomisesta". Pohjois-Korean hallinto ei ole vastannut Yhdysvaltojen ehdotuksiin neuvotella.

Etelä-Korean mukaan viimeisimmässä tapauksessa kyse oli tunnistamattomasta ammuksesta. Japanin rannikkovartioston edustaja puolestaan sanoi, että Pohjois-Koreasta oli ammuttu yksi tai useampi ballistinen ohjus. Nyt rannikkovartiosto selvittää, minne ohjus putosi ja oliko niitä enemmän kuin yksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?