Pohjois-Korean epäillään tehneen jälleen ohjus­kokeen – jo kolmas reilun viikon sisällä

Edellisen ohjuskokeen jälkeen Yhdysvallat asetti Pohjois-Korealle lisää pakotteita.

Pohjois-Korean ohjuskokeesta kerrottiin uutisnäytöllä Soulin rautatieasemalla Etelä-Koreassa 14. tammikuuta 2022.

Pohjois-Korean epäillään jälleen tehneen ohjuskokeen, kertoivat Etelä-Korean ja Japanin viranomaiset perjantaina. Kyse on kolmannesta epäillystä ohjuskokeesta reilun viikon sisällä.

Aiemmin tällä viikolla Yhdysvallat ilmoitti asettavansa uusia pakotteita, minkä seurauksena Pohjois-Korean johto vannoi, ettei maa luovu oikeudestaan puolustaa itseään.

Edellisissä kahdessa testissä Pohjois-Korea sanoi testanneensa hypersoonista eli vähintään viisinkertaisesti äänennopeutta kulkevaa ohjusta. Tällä viikolla tehdyn toisen testin jälkeen Yhdysvallat julkisti uudet pakotteet, jotka kohdistuvat Pohjois-Korean ballististen ohjusten ohjelmaan liittyviin viiteen ihmiseen.

Pohjois-Korea arvosteli Yhdysvaltoja tilanteen "tarkoituksellisesta lietsomisesta". Pohjois-Korean hallinto ei ole vastannut Yhdysvaltojen ehdotuksiin neuvotella.

Etelä-Korean mukaan viimeisimmässä tapauksessa kyse oli tunnistamattomasta ammuksesta. Japanin rannikkovartioston edustaja puolestaan sanoi, että Pohjois-Koreasta oli ammuttu yksi tai useampi ballistinen ohjus. Nyt rannikkovartiosto selvittää, minne ohjus putosi ja oliko niitä enemmän kuin yksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?