Afgaanivauva katosi perheeltään Kabulin lentokentän kaaoksessa - viisi kuukautta myöhemmin tarina sai onnellisen lopun

Kabulin lentokentällä elokuussa kadonnut vauva on viimein löytynyt.

10.1. 5:33

Kun Taliban valloitti Afganistanin pääkaupungin Kabulin viime vuoden elokuussa, tuhannet ihmiset pyrkivät pakenemaan maasta. Yhdysvaltain suurlähetystössä työskennellyt Mirza Ali Ahmadi oli tullut perheineen 18. päivä elokuuta Kabulin lentokentälle, josta evakuointilennot lähtivät.

Lentokentällä vallinneen kaaoksen keskellä Ahmadi ojensi vain kahden kuukauden ikäisen poikansa Sohail Ahmadin lentokentän muurin yli yhdysvaltalaissotilaalle. Kun muu perhe myöhemmin pääsi lentokentän muurien sisäpuolelle, ei Sohailia kuitenkaan löytynyt enää mistään.

Etsittyään lasta lentokentältä vailla tulosta, perhe, johon kuuluu lisäksi vaimo ja neljä sisarusta, evakuoitiin Yhdysvaltoihin.

Perheellä ei ollut kuukausiin tietoa siitä, missä heidän poikansa oli. Uutistoimisto Reuters kuitenkin kertoi lauantaina, että Sohail on nyt löytynyt.

Vauvan löysi lentokentältä 29-vuotias taksikuski Hamid Safi. Hän kertoi Reutersille yrittäneensä löytää lapsen vanhempia lentokentältä, mutta kun heitä ei löytynyt, päätti Safi ottaa vauvan mukaansa ja kasvattaa hänet omana lapsenaan.

Vauvan olinpaikka alkoi selvitä, kun Reuters julkaisi marraskuussa jutun, jossa kerrottiin Sohailin katoamisesta. Safin naapurit tunnistivat Sohailin Reutersin jutun kuvista ja Facebook-kuvista, joita Safi oli julkaissut. Kun Sohailin olinpaikka selvisi, isä Mirza pyysi Afganistaniin jääneitä sukulaisiaan etsimään Safin ja pyytämään tätä luovuttamaan vauvan oikealle perheelleen.

Sohail Ahmadin löytänyt Hamid Safi itkee ojentaessaan Sohailin tämän isoisälle Mohammad Qasem Razawille.

Safi kuitenkin kieltäytyi luovuttamasta vauvaa ja sanoi haluavansa tulla evakuoiduksi Afganistanista perheensä kanssa.

Sukulaiset ottivat lopulta yhteyttä paikalliseen Talibanin poliisiin ja ilmoittivat Safin kidnapanneen lapsen. Safi kertoi Reutersille kiistäneensä syytökset. Poliisi kertoi Reutersille tutkineensa tapausta ja järjestäneensä sovittelun perheiden kesken.

Lauantaina vauva lopulta luovutettiin sukulaisilleen.

– Hamid ja hänen vaimonsa itkivät ja minäkin itkin, mutta vakuutin heille, että he ovat nuoria ja Allah antaa heille vielä poikalapsen. Eikä vain yhtä, vaan useita. Kiitin heitä lapsen pelastamisesta lentokentältä, Sohailin isoisä Mohammad Qasem Razawi sanoi Reutersille.

Ahmadin perhe asuu tällä hetkellä Michiganissa Yhdysvalloissa, mutta he todistivat vauvan pääsyä sukulaisten luokse videopuhelun kautta. Reutersin mukaan vanhemmat olivat pakahtumaisillaan ilosta. He toivovat, että Sohail pääsisi pian Yhdysvaltoihin perheen luokse.

Korjaus 11.1. kello 11.30: Jutun pääkuvan paikalla aiemmin olleella videolla oli kuva Kabulin lentokentän muurin yli amerikkalaissotilaalle ojennetusta vauvasta. Kyseessä oli kuitenkin eri tapaus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?