Saudi-Arabian prinsessa vapautui vankeudesta lähes kolmen vuoden jälkeen

Prinsessa voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Saudi-Arabian prinsessa pääsi kotiinsa torstaina. Arkistokuva vuodelta 2017.

8.1. 22:02

Saudi-Arabian viranomaiset ovat vapauttaneet maan prinsessan ja tämän tyttären lähes kolmen vuoden vankeusajan jälkeen, kertoo uutistoimisto Reuters.

57-vuotias prinsessa Basmah Bint Saud bin Abdulaziz Al Saud katosi aikuisen tyttärensä Souhoud Al Sharifin kanssa maaliskuussa 2019. Prinsessa on liikenainen, oikeusaktivisti ja kuninkaallisen perheen jäsen.

Prinsessan oikeusavustaja Henri Estramant sanoi, että naiset vapautettiin ”mielivaltaisesta” vankeudestaan. Estramantin mukaan naiset pääsivät kotiinsa Jeddaan torstaina.

– Prinsessa voi hyvin, mutta hän tarvitsee lääketieteellistä apua. Hän näyttää väsyneeltä, mutta on hyvällä tuulella ja kiitollinen siitä, että saa tavata poikiaan, Estramant kertoi Reutersin mukaan.

Saudi-Arabian hallinnon mediaväki ei vastannut Reutersin haastattelupyyntöön. Hallinto ei ole koskaan kommentoinut tapausta julkisesti.

Prinsessa Basmah on edesmenneen kuninkaan nuorin lapsi. Prinsessa on arvostellut kuningaskunnan naisten kohtelua.

Prinsessan oli määrä matkustaa sairaalahoitoon ulkomaille pidätyshetkellään helmikuussa 2019. Lähisukulaisen mukaan naista syytettiin passin väärentämisestä. Lähisukulaisen mukaan syytteet hylättiin myöhemmin, mutta silti prinsessa pysyi vangittuna aikuisen tyttärensä kanssa.

Prinsessa kirjoitti vangitsemisestaan ja vankilaolosuhteistaan sosiaalisessa mediassa. Reuters ei kuitenkaan pystynyt riippumattomasti vahvistamaan katoamisen ja pidättämisen olosuhteita.

Reuters ei pystynyt myöskään selvittämään, liittyikö hänen pidätyksensä Saudi-Arabian kuninkaallisten ja tunnettujen kansalaisten aikaisempiin pidätyksiin. Pidätysten väitetään liittyvän kruununprinssi Mohammed bin Salmanin vallan vahvistamiseen tai toisinajattelijoiden, kuten naisaktivistien tukahduttamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?