Norjalaisperheen Thaimaan-lomasta tuli painajainen, kun koronatesti yllättäen veikin eristykseen

Unelmien rantaloma vaihtui sairaalaeristykseen norjalaisperheelle. Myös kymmeniä suomalaisia on saanut positiivisen koronatestituloksen Thaimaassa, kertoo Yle.

Ihana rantaloma Thaimaassa voi muuttua sairaalaeristykseen, mikäli saa positiivisen koronatestituloksen.

7.1. 6:07

Thaimaa avasi rajansa muun muassa suomalaisille turisteille marraskuun alussa. Maa on suosittu lomakohde suomalaisten parissa, ja monet ovat suunnanneet kauniiseen Kauko-idän kohteeseen auringon ja lämmön luo.

Unelmien aurinkoloma voi kuitenkin vaihtua eristykseen sairaalassa, mikäli maahan tullessa tai siellä oleskellessa antaa positiivisen koronatestituloksen.

Kaikki Thaimaahan saapuvat testataan koronaviruksen varalta. Tartunnan saaneet joutuvat sairaalaan eristyksen ajaksi.

Norjalainen Østlandets Blad -sanomalehti kertoo, kuinka norjalaisen nelihenkisen perheen joululoma muuttui painajaiseksi, kun perheen 9-vuotias poika sai maahantulon yhteydessä tehdystä koronatestistä positiivisen tuloksen.

Norjalaisäiti Silje Hoel Nikolic kertoi lehdelle, että positiivinen tulos oli järkytys. Perhe oli saanut negatiiviset tulokset ennen Thaimaan-lentoa Norjassa otetuista PCR-koronatesteistä.

Thaimaan viranomaiset määräsivät pojan 10 päiväksi eristykseen sairaalaan. Nikolic sai luvan olla eristyksessä poikansa kanssa tämän nuoren iän takia.

Hänen miehensä ja heidän 11-vuotias poikansa eivät myöskään päässeet nauttimaan rantaelämästä, koska heidät määrättiin altistuksen takia hotellikaranteeniin.

Muutama päivä Thaimaahan saapumisen jälkeen, myös vanhempi poika sai positiivisen tuloksen uudesta koronatestistä. Isä ja vanhempi poika määrättiin eristykseen samaan sairaalaan, mutta eri huoneeseen kuin Nikolic ja perheen nuorempi poika.

Ylen tietojen mukaan myös suomalaisia on joutunut pakolliseen sairaalaeristykseen Thaimaassa positiivisen koronatestituloksen takia.

Konsuli Katariina Hautamäki-Huuki Suomen Bangkokin-suurlähetystöstä kertoi Ylelle, että Thaimaan terveysviranomaisten mukaan 39 suomalaisella on todettu koronatartunta viime marraskuun alun ja tammikuun 3. päivän välisenä aikana. Suurlähetystön tiedossa ei ole, kuinka moni heistä on joutunut sairaalaan eristykseen.

Oletko saanut positiivisen testituloksen Thaimaan matkalla ja joutunut eristykseen? Voit ottaa Ilta-Sanomiin yhteyttä WhatsAppissa 040 660 9019.

Yhteydenotot käsitellään luottamuksella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?