George Floydin tappanut poliisi tunnusti syyllisyytensä ensi kertaa

Chauvin tunnusti loukanneensa George Floydin ja toisen henkilön kansalaisoikeuksia.

Derek Chauvin esiintyi oikeudessa oranssissa vangin asussa.

16.12.2021 1:11

New York

Entinen poliisi Derek Chauvin tunnusti keskiviikkona syyllisyytensä kahteen rikokseen liittovaltion oikeudessa Yhdysvaltain Minneapolisissa. Häntä syytettiin pidättämiensä henkilöiden kansalaisoikeuksien loukkaamisesta.

Toinen syytteistä koski valtavaa huomiota herättänyttä tapausta, jossa Chauvin riisti hengen mustaihoiselta George Floydilta toukokuussa 2020. Chauvin oli jo aikaisemmin tuomittu taposta 22,5 vuoden vankeuteen osavaltion oikeudessa.

Tuon tapauksen käsittelyn yhteydessä nousi esiin aikaisempi välikohtaus, jossa Chauvin käytti samankaltaisia otteita tuolloin 14-vuotiaaseen poikaan.

Chauvin oli aikaisemmin kiistänyt syyllisyytensä kumpaankin rikokseen. Hän ei tunnustanut syyllisyyttään myöskään osavaltion oikeudessa. Näin ollen keskiviikon tunnustus oli ensimmäinen kerta, kun Chauvin myönsi roolinsa Floydin kuolemassa.

Chauvinin tunnustus liittyy sopimukseen, jonka hän oli tehnyt syyttäjien kanssa. Sen perusteella häntä odottaa 20–25 vuoden vankeustuomio, jonka hän voi kärsiä samaan aikaan aikaisemman tuomionsa kanssa.

CNN:n mukaan Chauvin voi päästä ehdonalaiseen vapauteen kärsittyään 15 vuotta tuomiostaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?