WHO varoittaa jälleen kerran koronarokotteiden hamstraamisesta: ”Missä virus leviää, tulee myös esiintymään lisää uusia muunnoksia”

Maailmanjärjestön mukaan pandemia ei lopu ennen kuin viruksen leviäminen saadaan aisoihin.

9.12.2021 17:43

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO varoitti torstaina rikkaita maita hamuamasta lisää rokotteita koronaviruksen omikron-variantin vuoksi.

– Samalla kun meille alkaa pikku hiljaa selvitä, millainen omikron-tilanteesta tulee, on olemassa riski, että rokotejakelu palautuu taas sellaiseksi, jossa rikkaat maat hamstraavat kasapäin rokotteita turvatakseen väestönsä, sanoi WHO:n rokotejohtaja Kate O'Brien tiedotustilaisuudessa.

Keskiviikkona saatujen ensimmäisten tietojen mukaan omikronia vastaan tarvitaan kolme annosta Pfizerin ja Biontechin kehittämää koronarokotetta, jotta saavutetaan sama suoja kuin kahdella annoksella alkuperäistä virusta vastaan.

O'Brienin mukaan rokotteiden jakelussa on vasta kuluneiden parin kuukauden aikana päästy tasamaan sitä valtavaa epätasa-arvoa, joka on syntynyt pandemian aikana. Rokotejohtaja muistutti, että rokotteiden hamstraaminen tulee vain pitkittämään pandemiaa.

– Siellä missä virus leviää, tulee myös esiintymään lisää uusia muunnoksia, hän muistutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?