Todistaja kertoi oikeudenkäynnissä kylmääviä yksityiskohtia Ghislaine Maxwellin toiminnasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Todistajalta kylmääviä lausuntoja Ghislaine Maxwellistä oikeuden­käynnissä – Carolyn kertoi Epsteinin kumppanin tunnustelleen rintoja, lantiota ja pakaroita

Pelkällä etunimellään New Yorkin oikeussalissa esiintynyt uhri kertoi vierailleensa liikemies Jeffrey Epsteinin luona seksityön merkeissä noin 100 kertaa.

Piirros Ghislaine Maxwellista oikeussalissa New Yorkissa 7. joulukuuta.

8.12.2021 18:32

Yhdysvalloissa oikeus kuuli tiistaina todistajaa, joka kertoi päätyneensä seurapiiritär Ghislaine Maxwellin ja liikemies Jeffrey Epsteinin hyväksikäytön kohteeksi ensimmäistä kertaa 14-vuotiaana.

Guardianin mukaan pelkällä Carolyn-etunimellään esiintynyt nainen todisti käyneensä pariskunnan luona ennen täysi-ikäisyyttään noin 100 kertaa. Pariin hän tutustui uhreihin kuuluvan Virginia Giuffren kautta.

Todistajan mukaan Giuffre oli 2000-luvun alussa kysynyt, olisiko hän halunnut tienata rahaa hieromalla Epsteiniä tämän Palm Beachilla sijaitsevassa kartanossa. Monien muiden Epsteinin ja Maxwellin uhrien tavoin naisen taloudellinen tilanne oli epävarma, ja hän varttui vähätuloisessa ja päihdeongelmien varjostamassa perheessä. Hän oli kokenut seksuaalista hyväksikäyttöä oman isoisänsä puolelta jo nelivuotiaana.

Palm Beachillä Carolyn sanoo nähneensä myös Maxwellin, joka kehotti Giuffrea näyttämään tälle mallia yläkerrassa. Hierontapöydän levittänyt Giuffre oli pian riisunut vaatteensa ja pyytänyt toveriaan toimimaan perässä. Ensimmäisellä kerralla Carolyn oli kuitenkin vielä kieltäytynyt.

Kun Epstein saapui huoneeseen, Giuffre hieroi häntä noin 45 minuuttia ennen kuin he harrastivat seksiä. Tapahtumaa vierestä seurannut Carolyn tienasi pelkällä läsnäolollaan 300 dollaria. Lähdön yhteydessä Ghislaine Maxwell otti talteen hänen puhelinnumeronsa.

Guardianin mukaan todistajan ääni murtui oikeudessa, kun hän kertoi päätyneensä myöhemmin 4 vuoden seksityösuhteeseen rahoittaakseen huumeostoksensa. Hän totesi keskustelleensa tapaamisaikoja sopineen Maxwellin kanssa satunnaisesti myös henkilökohtaisista asioistaan, kuten isoisän hyväksikäytöstä. Eräällä kerralla Maxwell oli kysynyt häneltä seksileluista sekä kosketellut häntä seksuaalisesti.

– Olin riisuutumassa kokonaan alastomaksi, kun hän (Maxwell) tuli sisään ja tunnusteli rintojani, lantiotani ja pakaroitani ja sanoi, että minulla oli hyvä vartalo Epsteinille ja tämän ystäville, todistaja kertoi.

Todistajan mukaan hän oli myöhemmin Epsteinin kanssa sukupuoliyhteydessä ja osallistui myös ryhmäseksiin. Lisäksi hänestä otettiin alastonkuvia. BBC uutisoi valamiehistön perehtyneen tiistaina Epsteinin Manhattanin asunnosta löytyneeseen digitaaliseen kuvamateriaaliin. Kuvissa esiintyvät alastomien tai vähäpukeisten uhrien lisäksi Maxwell ja Epstein.

– Raha ei ikinä korvaisi, mitä se nainen (Maxwell) on tehnyt minulle. Mitä hän teki oli väärin. Olen kauhuissani tytärteni puolesta, todistaja sanoi syyttäjien ristikuulustelussa.

Maxwellia syytetään muun muassa neljän alaikäisen tytön rekrytoimisesta Epsteinille vuosien 1990- ja 2000-luvuilla. Kaiken kaikkiaan Maxwelliä vastaan on nostettu kahdeksan syytettä seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä ihmiskaupasta ja muista rikoksista kuten kahdesta väärästä valasta, joita käsitellään oikeudessa myöhemmin.

Maxwell on kiistänyt kaikki syytteet. Epstein kuoli tutkintavankeudessa elokuussa 2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?