VG: Rokottamaton pappi tartutti nuoriin koronaa rippileirillä Norjassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

VG: Rokottamaton pappi tartutti nuoriin koronaa rippi­leirillä Norjassa

Aiemmin lähes koronavapaan norjalaiskunnan tartuntamäärät ovat kasvaneet leirin jälkeen.

6.12.2021 4:01

Koronatartuntojen määrä Ledesbyn kunnassa Norjassa lähti nopeaan kasvuun sen jälkeen, kun kunnassa pidetyn rippileirin rokottamaton pappi tartutti koronan useaan leiriläiseen. Norjalaislehti VG:n mukaan 1 250 asukkaan kunta on säilynyt lähes koko pandemian ajan ilman suuria tartuntamääriä.

Marraskuussa ja sen jälkeen kunnassa on ollut ainakin 30 tartuntatapausta.

Rippileirille osallistui 18 henkilöä, joista lähes puolet sai VG:n mukaan tartunnan.

Lehden mukaan tartuntarypäs sai alkunsa marraskuun alussa muutamasta tartunnasta. Ylilääkäri Marius Lierin mukaan käänne huonompaan tapahtui 19.–21. marraskuuta järjestetyn rippileirin jälkeen.

Viruksen toi leirille pappi Helge Helgesen, jota ei ollut rokotettu. Helgesen vahvistaa asian VG:lle. Hän oli luultavasti saanut tartunnan kunnantalolla, jossa tartuntoja oli ollut jo ennen rippileiriä.

– Sen vuoksi tein testin, joka oli negatiivinen, Helgesen sanoi VG:lle.

Negatiivisesta testituloksesta huolimatta Helgesenillä oli korona. Ylilääkäri Lier sanoo, että leirillä tartunnan saaneet tartuttivat sitä eteenpäin perheisiinsä.

Helgesen kertoi VG:lle, että ei ole ottanut rokotetta eikä aio sitä ottaakaan. Hänen mielestään rokote on tarpeellinen henkilöille, joilla on alentunut immuunijärjestelmä.

– Ja nyt minulla on todettu korona, hän sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?