Valtava tulipalo roihuaa rahtialuksella Ruotsin edustalla – kapteeni kieltäytyy evakuoimasta miehistöä

Myöhään lauantai-iltana palo ei vieläkään ollut hallinnassa.

4.12.2021 23:32

Ruotsissa Göteborgin edustalla olevalla rahtialuksella syttyi lauantaipäivällä puoli kolmen aikaan tulipalo, joka ei iltaan mennessä ollut vielä hallinnassa, Aftonbladet uutisoi. Aluksella on 17 henkilöä ja käynnissä on valtava sammutus- ja pelastusoperaatio.

– Meillä on seitsemän venettä palavan aluksen ympärillä. Se vain palaa enemmän ja enemmän. Kapteeni ei vielä halua evakuoida miehistöä, pelastusjohtaja Anders Lännholm Meri- ja ilmapelastuskeskuksesta kertoi kello neljän maissa paikallista aikaa.

Myös sotilasaluksia Tanskasta ja Portugalista osallistuu pelastusoperaatioon.

Paikalla on myös tanskalainen ja ruotsalainen helikopteri. Alukselle on tarkoitus kuljettaa erikoiskoulutuksen saaneita palomiehiä.

Tällä hetkellä palavalla aluksella on noin 10–15 palomiestä.

Lännholm kertoi Expressenille, että kolme tuntia ensimmäisen hälytyksen jälkeen palo oli vain levinnyt ja oli kooltaan noin 50 metriä kertaa 50 metriä.

– Katson livekuvia helikopterista ja siellä palaa paljon. Se ei näytä hyvälle. Palo ei ole yhtään laantunut vaan se on jopa pahentunut. Tilanne on aluksella oleville vaarallinen, mutta kapteeni ei halua evakuoida.

Lännholmin mukaan ruotsalaisviranomaiset eivät voi pakottaa kapteenia evakuoimaan.

Rannikkovartiostosta kerrottiin kello 22 maissa paikallista aikaa, ettei paloa vieläkään ole saatu hallintaan. Myös miehistö on yhä aluksella.

Palava alus on 177 metriä pitkä Almirante Storni, joka purjehtii Liberian lipun alla. Se oli matkalla Ljusnesta, Söderhamnista, Göteborgiin, mukanaan puutavaraa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?