Italialaismies yritti hankkia koronapassin vilpillä – narahti rokotustilanteessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Italialaismies yritti sumuttaa itselleen koronapassia silikonisen apuvälineen avulla: ”Jos menen tämän kanssa, huomaako kukaan?”

Miehen rokotustilanteessa käyttämä silikoniproteesi ei hämännyt terveydenhuollon ammattilaista.

Uudet rokottamattomia koskevat rajoitukset ovat nostaneet ensimmäisten koronarokoteannosten kysyntää Italiassa merkittävästi. Kuvituskuva.

4.12.2021 4:05

Koronapassin vilpillistä hankkimista yrittänyttä italialaismiestä syytetään petoksesta, kertoo The Guardian. Mies pyrki välttämään piikin ilmestymällä rokotuspaikalle mahdollisesti satojen eurojen arvoisen silikonista tehdyn käsiproteesin kanssa.

Tapaus sattui Biellan kaupungissa viikko sen jälkeen, kun Italiassa rajoitettiin rokottamattomien pääsyä erilaisiin julkisiin tilaisuuksiin, kuten ravintoloihin ja elokuvateattereihin.

50-vuotias mies yritti hankkia tempauksellaan paikallisen koronapassin ilman rokotteen ottamista.

Saavuttuaan rokotuspaikalle mies nosti paitansa hihaa ja valmistautui ottamaan vastaan terveydenhuollon työntekijän annosteleman rokotteen. Rokottaja ei aluksi huomannut kädessä mitään outoa, sillä silikoninen proteesi näytti päällisin puolin uskottavalta.

Lähemmällä tarkastelulla ja kosketettuaan käsivartta rokottaja kuitenkin tajusi tilanteen, ja pyysi miestä ottamaan paitansa pois. Suunnitelman epäonnistuttua mies yritti suostutella rokottajaa unohtaman tapahtuneen, tuloksetta.

Italialaislehti La Repubblican mukaan tapaus ei välttämättä ole ainut laatuaan ja siteeraa miehen sosiaalisessa mediassa julkaisemaa viestiä. The Guardianin mukaan twiitissä oli kuva silikonisesta miehille suunnitellusta käsiproteesista sekä kysymys.

– Jos menen tämän kanssa, huomaako kukaan? Ehkä minun pitäisi laittaa silikonin alle vielä varmuuden vuoksi vaatteita, jottei neula osu käteeni, viestissä sanottiin.

Piemonten alueen presidentti Alberto Cirio ja paikallinen terveysneuvos Luigi Icardi sanoivat asiaa käsittelevässä lausunnossaan, että ”tapaus olisi naurettava, jos kyse ei olisi valtavan edesvastuuttomasta toiminnasta”.

– Tekoa on mahdotonta hyväksyä johtuen hinnasta, jonka koko yhteisömme joutuu maksamaan pandemiasta, he lisäsivät.

Uudet rokottamattomia koskevat rajoitukset ovat nostaneet ensimmäisten koronarokoteannosten kysyntää Italiassa merkittävästi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?