Poliisi etsii Michiganin kouluampujan vanhempia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Michiganissa käynnissä suuroperaatio kouluampujan vanhempien löytämiseksi – sheriffi: pariskunnan aikeena paeta tuomiota

Oaklandin piirikunnan sheriffin mukaan pariskunta on liikkeellä mustalla katumaasturilla, ja he saattavat olla aseistautuneita.

Ammuskelussa kuoli neljä ja loukkaantui seitsemän.

4.12.2021 0:55

Michiganin epäillyn kouluampujan vanhempien löytämiseksi on käynnissä valtava etsintäoperaatio, kertoo CNN. Vanhemmat katosivat vain tunteja ennen kuin heitä vastaan oli määrä lukea oikeudessa syytteet kuolemantuottamuksista tapaukseen liittyen.

15-vuotiaan Ethan Crumbleyn vanhempia Jennifer ja James Crumbleyta etsitään liittovaltion sheriffien, paikallisen poliisin sekä FBI:n toimesta.

Aluesyyttäjän mukaan Ethan Crumbleyn isä osti kouluammuskelussa käytetyn aseen pojalleen vain neljä päivää ennen tragediaa. Oaklandin piirikunnan sheriffi Michael Bouchardin mukaan on selvää, että vanhempien tarkoituksena on paeta heitä odottavaa tuomiota.

Viranomaisten mukaan pariskunta on liikkeellä mustalla vuosimallin 2021 Kia Seltos -katumaasturilla, ja he saattavat olla aseistautuneita.

Oaklandin piirikunnan sheriffin mukaan on selvää, että James ja Jennifer Crumbleyn tarkoituksena on paeta heitä odottavaa tuomiota.

Vanhempien asianajajien mukaan pariskunta poistui kaupungista poikansa suorittaman ammuskelun iltana oman turvallisuutensa vuoksi, eivätkä he ole karkuteillä. Paikallinen poliisi pitää heitä karkureina.

Vanhempien asianajaja oli ilmoittanut viranomaisille, että pariskunta antaisi itsensä ilmi, jos heitä vastaan nostettaisiin syytteet. Asianajaja ei kuitenkaan tämän jälkeen ole saanut kaksikkoon yhteyttä lukuisista yrityksistä huolimatta.

Syytteiden ulottaminen vanhempiin on kouluampumistapauksissa epätavallista.

Pariskunnan poikaa syytetään neljästä murhasta, seitsemästä murhan yrityksestä sekä terroristirikoksesta. Tekijä avasi tulen tiistaina koulupäivän aikana Oxfordin kaupungin lukiossa.

Poika pidätettiin koululla, eikä hän mediatietojen mukaan tehnyt vastarintaa. Piirikunnan sheriffin mukaan pojan vanhemmat ovat kieltäneet poikansa kuulustelemisen ja pyytäneet hänelle asianajajaa. Poika on ollut kuulusteluissa vaiti.

Syyttäjän mukaan pojan käytöksessä oli havaittu huolestuttavia merkkejä. Tämä oli muun muassa piirtänyt ampumiseen viittaavia piirroksia.

Pojan vanhemmat olivat olleet koululla keskustelemassa asiasta aiemmin samana päivänä kuin ampuminen tapahtui. Vanhemmat eivät kuitenkaan olleet halunneet viedä poikaansa kotiin, ja tämä oli palannut oppitunnille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?