Yhteiskunta sulkeutuu rokottamattomilta Saksassa

Saksalaisista 69 prosenttia on ottanut täyden rokotesuojan koronavirusta vastaan.

Angela Merkel ja Olof Scholz kertoivat uusista rajoituksista torstaina.

2.12.2021 17:44

Saksa on päättänyt rokottamattomia koskevista tiukoista säännöistä koko maassa.

Rokottamattomat saavat mennä vain välttämättömäksi katsottuihin paikkoihin kuten ruokakauppoihin ja apteekkeihin, väistyvä liittokansleri Angela Merkel ja hänen seuraajansa Olof Scholz kertoivat torstaina.

Muun muassa ravintoloihin, elokuvateattereihin ja kauppoihin, joissa asiointia ei katsota välttämättömiksi, ei pääse kuin rokotettuna tai jos on sairastanut koronaviruksen aiheuttaman taudin.

Lisäksi rokottamattomiin pätevät tiukat kokoontumisrajoitukset. Uusien sääntöjen mukaan rokottamattomat saavat tavata oman kotitaloutensa jäsenten lisäksi vain kaksi muuta ihmistä samanaikaisesti.

Hallitus linjasi myös muista koronatoimista, kuten vaikeimmilla korona-alueilla yökerhojen sulkemisesta ja kaikkia maan kouluja koskevasta maskipakosta.

Merkel ja Scholz kertoivat myös kannattavansa pakollista rokotetta, joka voisi tulla voimaan aikaisintaan helmikuussa, mikäli maan parlamentti kannattaa sitä.

Tällä hetkellä Saksan koko väestöstä 69 prosenttia on saanut täyden rokotesuojan koronavirusta vastaan. Hallitus on linjannut, että kaikkien halukkaiden pitäisi olla mahdollista saada ensimmäinen, toinen tai kolmas rokote ennen joulua.

Koronatapaukset ovat lisääntyneet viime aikoina voimakkaasti. Pelkästään torstaina Saksassa kirjattiin 74 000 uutta koronatartuntaa. Maassa on todettu myös useita omikrontartuntoja.

Maan hallituksen oli määrä kertoa uusista koronarajoitteista vasta ensi viikolla, mutta asiaa aikaistettiin koronatilanteen vuoksi. Liittotasavallassa koko maata koskevat koronarajoitukset ovat 16:n eri osavaltion pääministerien yhdessä koko maan hallituksen kanssa neuvottelemat.

Muun muassa Itävalta, Tshekki ja Slovakia ovat ottaneet käyttöön eriasteiset sulkutilat, jotka koskevat rokottamattomia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?