MeToo: Ghislaine Maxwellin oikeudenkäynti alkoi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ihmiskaupasta syytetyn Ghislaine Maxwellin oikeudenkäynti alkoi – miljoonaperijätärtä syytetään Jeffrey Epsteinin auttamisesta

Ghislaine Maxwellia syytetään tyttöjen etsimisestä Jeffrey Epsteinille seksuaalisiin tarkoituksiin.

Piirros Ghislaine Maxwellistä hänen oikeudenkäyntinsä ensimmäisenä päivänä.

30.11.2021 1:45

Ihmiskaupasta syytetyn Ghislaine Maxwellin oikeudenkäynti alkoi maanantaina New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Syyttäjien mukaan seurapiirijulkkiksena tunnettu Maxwell saalisti tyttöjä liikemies Jeffrey Epsteinille seksuaalisiin tarkoituksiin. Häntä syytetään muun muassa neljän alaikäisen tytön rekrytoimisesta Epsteinille vuosien 1990- ja 2000-luvuilla.

Epstein teki itsemurhan vuonna 2019 odottaessaan omaa oikeudenkäyntiään.

Syyttäjien mukaan Maxwell muun muassa lähetti lahjoja kuten alusvaatteita tytöille ja keskusteli näiden kanssa seksiin liittyvistä asioista voittaakseen heidän luottamuksensa ennen kuin kannusti tyttöjä antamaan eroottisia hierontoja Epsteinille.

– Hän saalisti haavoittuvaisia, nuoria tyttöjä, manipuloi heitä ja tarjoili heidät seksuaalista hyväksikäyttöä varten, apulaissyyttäjä Lara Pomerantz sanoi avauspuheenvuorossaan Reutersin mukaan.

Ghislaine Maxwelliä vastaan on nostettu kovat syytteet.

Pomerantzin mukaan Maxwell oli tärkeässä roolissa Epsteinin toiminnassa.

– Joskus hän oli jopa huoneessa hierontojen aikaan ja joskus hän koski tyttöjen kehoihin, Pomerantz sanoi.

– Ja vaikka hän ei ollut huoneessa, älkää erehtykö: hän tiesi tarkalleen, mitä Epstein tekisi niille lapsille, jotka hän lähetti Epsteinin luokse hierontahuoneisiin.

Lue lisää: Seksuaalirikoksista syytetty Ghislaine Maxwell näyttäytyi oikeudessa ensi kertaa sitten pidätyksensä – Epsteinin apuria uhkaa 80 vuoden tuomio

Syyttäjä Audrey Strauss esitteli Maxwelliä vastaan nostettuja syytteitä heinäkuussa 2020.

Kaiken kaikkiaan Maxwelliä vastaan on nostettu kahdeksan syytettä seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä ihmiskaupasta ja muista rikoksista kuten kahdesta väärästä valasta, joita käsitellään oikeudessa myöhemmin.

Maxwell on kiistänyt kaikki syytteet, BBC kertoo.

Lue lisää: Seurapiirijulkimo Ghislaine Maxwellille uusia syytteitä – epäillään ala­ikäisen ihmis­kaupasta

Puolustuksen mukaan Maxwellistä halutaan tehdä syyllinen, koska Epstein ei ole vastaamassa enää omiin syytteisiinsä. Epsteiniä syytettiin muun muassa seksiringin pyörittämisestä.

– Syytteet Ghislaine Maxwelliä vastaan koskevat asioita, joita Jeffrey Epstein teki, mutta hän ei ole Jeffrey Epstein, Maxwellin asianajaja Bobbi Sternheim sanoi liittovaltion oikeudessa Manhattanilla.

Maxwellin puolustuksen mukaan naista kohtaan syytöksiä esittäneitä oli #manipuloitu” ja heidän muistoihinsa oli vaikuttanut muualta saatu informaatio.

Oikeudenkäynnin uskotaan kestävän ainakin tammikuun alkupuolelle. Maxwelliä uhka 80 vuoden vankeus.

Lue lisää: Huvilalta suoraan selliin – näin Jeffrey Epsteinin auttamisesta epäillyn miljoonaperijätär Ghislaine Maxwellin luksuselämä romahti

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?