Louis Vuittonin tähtisuunnittelija Virgil Abloh, 41, kuoli syöpään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Louis Vuittonin tähtisuunnittelija Virgil Abloh, 41, kuoli harvinaiseen syöpään

Chicagolaista Ablohia jäivät kaipaamaan vaimo ja kaksi lasta.

Virgil Abloh toimi Louis Vuittonin miesten pääsuunnittelijana vuodesta 2018 kuolemaansa saakka.

28.11.2021 23:42

Louis Vuittonin 41-vuotias muotisuunnittelija Virgil Abloh kuoli sunnuntaina syöpään. Asiasta kerrottiin sunnuntaina Ablohin Instagram-tilillä julkaistussa viestissä.

– Olemme murtuneita joutuessamme kertomaan rakkaan Virgil Ablohin poismenosta. Hän oli kiihkeästi omistautunut isä, aviomies, poika, veli ja ystävä. Häntä jäivät kaipaamaan rakastava vaimo Shannon Abloh, lapset Lowe Abloh ja Grey Abloh, sisko Edwina Abloh, vanhemmat Nee ja Eunice Abloh sekä lukuisat rakkaat ystävät ja kollegat, tilillä kerrottiin.

Abloh asui perheensä kanssa Chicagossa. Hän oli tavannut tulevan vaimonsa Shannonin jo lukiossa.

Ablohin Instagram-tilillä julkaistun viestin mukaan hän sairasti kahden vuoden ajan harvinaista sydämessä ollutta, aggressiivista angiosarkoomaa ja kävi läpi monia syövän eri hoitomuotoja. Abloh ei kertonut sairaudestaan julkisuudessa.

– Kaiken tämän keskellä hänen työmoraalinsa, ääretön uteliaisuutensa ja optimisminsa eivät koskaan horjuneet. Virgiliä ajoi omistautuminen työlleen ja missiolleen avata ovia muille ja luoda polkuja tasa-arvoon taiteen ja muotoilun alalla. Hän sanoi usein: ’Teen kaiken tekemäni 17-vuotiaalle versiolle itsestäni’ ja uskoi syvästi taiteen voimaan inspiroida tulevia sukupolvia.

Vielä kaksi päivää aiemmin hänen Instagram-tilillään julkaistiin hänen suunnittelemiensa farkkujen black friday -mainoksia.

Marraskuun 4. päivänä Abloh avasi Qatarin Dohassa hänen omaa työtään ja tuotantoaan käsittelevän näyttelyn.

Virgil Abloh matkusti marraskuun alussa Qatarin Dohaan.

Yhdysvaltalainen Abloh on toiminut vuodesta 2018 lähtien Louis Vuittonin miesten pääsuunnittelijana. Hänet tunnetaan myös italialaisen muotitalo Off-Whiten perustajana. Time nosti Ablohin vuonna 2018 sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen listalleen.

Abloh oli Kanye Westin hyvä ystävä pitkältä aikaa, ja hän suunnitteli Westin ja Jay-Z:n Watch the Throne -albumin kansikuvan, joka voitti Grammyn.

Ablohin kanssa yhteistyötä ovat tehneet myös muun muassa Rihanna, Pharrell Williams ja Drake sekä yhtiöt kuten Ikea ja Nike.

Monet julkisuuden vaikuttajat ovat ottaneet osaa suru-uutiseen.

West on jakanut Instagram-tilillään linkin sivulle, jossa muistetaan Ablohia. Pharrell Williams taas julkaisi Instagramissa viestin miehelle.

– Sydämeni on murtunut. Virgil, sinä olit kaunis, antelias ja ajattelevainen luova nero, Williams kirjoittaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?