Kanaalin kriisiä käsittelevästä kokouksesta ulos jätetty Britannia kaavailee omaa tapaamista

Sisäministeri Priti Patelin kutsu peruttiin pääministeri Boris Johnsonin tviitin vuoksi.

Kanaalin kriisiä käsittelevästä kokouksesta ulos jätetty Britannia kaavailee omaa tapaamista.

Kanaalin rannikkovaltioiden maahanmuutosta vastaavat ministerit ovat kokoontuneet Ranskan Calais'hin keskustelemaan siitä, miten estää siirtolaisia ylittämästä Englannin kanaalia veneillä.

Joukosta puuttuu kuitenkin Britannian edustus, sillä Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin perui aiemmin tällä viikolla Britannian sisäministerin Priti Patelin kutsun sen jälkeen, kun Britannian pääministeri Boris Johnson julkaisi Ranskan presidentti Emmanuel Macronille suunnatun kirjeen Twitterissä.

Macron sydämistyi siitä, että Johnson kommunikoi asiasta twiitein sen sijaan, että olisi neuvotellut naapurimaidensa kanssa. Kaiken lisäksi Johnson ajoitti twiittinsä kotimaansa lehdistöä ajatellen.

Tänäisessä tapaamisessa ovat läsnä Ranska, Saksa, Hollanti ja Belgia.

Patel kirjoitti Twitter-tilillään, että hän aikoo järjestää nopeasti neuvottelut eurooppalaisten ministereiden kanssa, jotta tulevilta tragedioilta voidaan välttyä. Keskiviikkona 27 ihmistä kuoli yrittäessään kanaalin yli Britanniaan. Britannian sisäministeriö ei ole toistaiseksi kertonut, milloin ja missä keskustelut järjestetään.

Patel selitti Sun-lehden sunnuntaisessa kolumnissaan vaativansa yhteisiä toimenpiteitä ja tiukempaa lainsäädäntöä. Sekä Patelin edustama konservatiivipuolue että maan oikeistolaismedia ovat kohdistaneet ministeriin kovaa painetta kriisin hillitsemiseksi.

Ranska kertoi kokouspäivänä, että EU:n rajavirasto Frontex lähettää lentokoneen partioimaan Englannin kanaalin alueelle auttamaan taistelussa ihmissalakuljettajia vastaan. Kone lentelee ympäri vuorokauden Ranskasta Hollantiin ulottuvalla alueella, Darmanin sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?