Uusi koronamuunnos levisi Eurooppaan – Belgiassa löydetty ensimmäinen tartunta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uusi koronamuunnos levisi Eurooppaan – Belgiassa löydetty ensimmäinen tartunta

Uudesta koronamuunnoksesta kerrottiin torstaina. Se on levinnyt pääosin eteläisessä Afrikassa.

Belgiassa on nähty myös mielenosoituksia ja mellakoita koronatoimia vastaan, muun muassa Brysselissä viime sunnuntaina.

26.11.2021 15:35 | Päivitetty 26.11.2021 16:03

Belgiassa on löydetty Euroopan ensimmäinen uuden koronavirusvariantin aiheuttama tartunta, ilmoitti maan terveysministeri Frank Vandenbroucke tiedotustilaisuudessa.

Tartunnan saanut on ulkomailta palannut rokottamaton henkilö. Hän ei ole aiemmin sairastunut covid-19-tautia.

Tartunta löytyi matkustajalta, joka oli saapunut Egyptistä 11. marraskuuta. Henkilö alkoi oirehtia 22. marraskuuta, sanoi Belgian julkisen terveydenhuollon kanssa yhteistyötä tekevän laboratorion virologi Marc Van Ranst Twitterissä Reutersin mukaan.

– Haluan korostaa, että kyseessä on vasta epäilty koronamuunnos, emmekä tiedä kuinka vaarallinen se on, lisäsi terveysministeri Vandebroucke.

Lue lisää: Asiantuntija huolissaan uudesta korona­muunnoksesta – tämä olisi huonoin skenaario

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi tänään, että EU aikoo ehdottaa lentojen kieltämistä eteläisestä Afrikasta virusmuunnoksen takia. Saksa, Italia ja Britannia ovat jo ilmoittaneet matkustusrajoituksista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) puolestaan suosittelee välttämään matkustamista eteläisen Afrikan maihin uuden koronavariantin vuoksi. Suositus koskee matkustamista Etelä-Afrikkaan, Namibiaan, Botswanaan, Zimbabween, Lesothoon ja Eswatiniin eli entiseen Swazimaahan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?