Ainakin 52 kuollut Siperian kaivosturmassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ainakin 52 kuollut Siperian kaivosturmassa

Venäjän median mukaan Siperiassa kaivoksessa tapahtunut turma on vaatinut ainakin 52 henkeä.

25.11. 23:10

Alunperin kerrottiin, että torstaisessa hiilikaivosonnettomuudessa on kuollut ainakin 14 ihmistä. Kuolonuhreista yksitoista on kaivoksen työntekijöitä ja kolme pelastajia.

Pelastustyöntekijät eivät löytäneet ketään eloonjäänyttä ja lopulta myös yhteys pelastajiin menetettiin. Ainakin kuusi heistä on kuollut, mutta uhreja pelätään olevan enemmän.

Kaivoksessa oli turman tapahtuessa noin 285 työntekijää. Suurin osa pääsi turvaan, kertoo BBC. Heistä 49 on toimitettu vammojansa vuoksi sairaalahoitoon. Osa kärsii savumyrkytyksestä ja neljä on kriittisessä tilassa.

Uutistoimisto Tassin haastatteleman pelastusviranomaisen mukaan ”kukaan ei päässyt elossa ulos kaivoksesta”, kertoo AFP.

Kyseessä on yksi pahimmista kaivosturmista Venäjällä Neuvostoliiton aikojen jälkeen.

Kaivos sijaitsee Kamerovon alueella Keski-Siperiassa.

Lue lisää: Siperian kaivosonnettomuudessa ainakin 14 kuolonuhria – kuolleiden joukossa pelastustyöntekijöitä

Onnettomuuden syistä ei ole annettu virallista lausuntoa. Paikallisten tutkijoiden mukaan kaivos täyttyi savusta torstaiaamuna paikallista aikaa. Alustavien tietojen perusteella useat kaivoksesta pelastetut työntekijät kärsivät häkämyrkytyksestä.

Kaivosonnettomuudet ovat melko yleisiä Venäjällä ja koko entisen Neuvostoliiton alueella huonojen turvallisuusstandardien, työolojen valvonnan puutteen ja neuvostoaikaisten laitteiden vanhenemisen vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?