Siperian kaivosonnettomuudessa ainakin 14 kuolonuhria – kuolleiden joukossa pelastustyöntekijöitä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Siperian kaivosonnettomuudessa ainakin 14 kuolonuhria – kuolleiden joukossa pelastustyöntekijöitä

Noin 35 kaivostyöntekijää on edelleen maan alla. Myös kolme pelastustyöntekijää on kadonnut.

25.11. 21:37

Venäjän Siperiassa torstaisessa hiilikaivosonnettomuudessa on kuollut ainakin 14 ihmistä. Kuolonuhreista yksitoista on kaivoksen työntekijöitä ja kolme pelastajia.

Noin 35 kaivostyöntekijää on edelleen maan alla, eikä heihin ole saatu yhteyttä. Myös kolme pelastajaa on kateissa.

Alueen kuvernööri kertoi aiemmin kadoksissa olevien määräksi 46. Myöhemmin kävi ilmi, että luku sisältää myös kuolonuhrit.

Pelastustyöntekijöiden mukaan kadoksissa olevien etsintä jouduttiin ainakin väliaikaisesti lopettamaan räjähdysvaaran vuoksi.

Uutistoimisto AFP:n haastattelema paikallisten viranomaisten edustaja pitää epätodennäköisenä, että kadoksissa olevat kaivostyöntekijät olisivat selvinneet.

Kaivoksessa oli onnettomuuden aikaan vajaat 285 työntekijää. Pelastuneista 38 tarvitsi sairaalahoitoa.

Lue lisää: 49 kateissa siperialaisessa hiili­kaivoksessa syttyneen tuli­palon jäljiltä – pelastus­operaatio käynnissä

Kaivos täyttyi savusta

Onnettomuuden syistä ei ole annettu virallista lausuntoa. Paikallisten tutkijoiden mukaan kaivos täyttyi savusta torstaiaamuna paikallista aikaa. Alustavien tietojen perusteella useat kaivoksesta pelastetut työntekijät kärsivät häkämyrkytyksestä.

Kaivosonnettomuudet ovat melko yleisiä Venäjällä ja koko entisen Neuvostoliiton alueella huonojen turvallisuusstandardien, työolojen valvonnan puutteen ja neuvostoaikaisten laitteiden vanhenemisen vuoksi.

Venäjän federaation tutkintakomitea avasi tapahtuneen vuoksi rikostutkinnan mahdollisesta turvallisuusmääräysten rikkomisesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kutsui tapahtunutta suureksi tragediaksi.

–  Valitettavasti tilanne ei ole helpottumassa yhtään. Pelastajatkin ovat vaarassa, Putin sanoi torstaina alkuillasta Suomen aikaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?