Kansanedustaja toi vauvansa parlamenttiin Britanniassa – sai varoituksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kansanedustaja toi vauvansa parlamenttiin Britanniassa – sai varoituksen

Britannian parlamentin alahuone aikoo tarkistaa sääntöjään siitä, voiko edustajalla olla mukana vauva istunnoissa.

Työväenpuolueen Stella Creasy sai varoituksen otettuaan vauvansa mukaan alahuoneen istuntoon.

25.11. 21:18

Työväenpuolueen kansanedustaja Stella Creasy sai tiistaina varoituksen pidettyään alahuoneessa puheen ja samalla sylissään kolmikuukautista vauvaansa. Creasy on aiemmin kampanjoinut sen puolesta, että brittiparlamentaarikot voisivat pitää täyspitkän äitiysloman.

– Ilmeisesti kaikkien parlamenttien äidissä ei äitejä haluta nähdä tai kuulla, twiittasi Creasy saamaansa varoituksen jälkeen huomauttaen, ettei hänellä aiemmin ole ollut ongelmia, kun hän oli ottanut lapsensa mukaan parlamenttiin.

Creasyn kohtelu herätti vastalauseita laajalti parlamentissa kautta puoluekentän sekä lupauksen tarkistaa sääntöjä, joita parlamentin virkamiehet myöntävät sovelletun epäjohdonmukaisesti.

– On erittäin tärkeää, että vauvojen ja pienten lasten vanhemmat voivat osallistua täysin alahuoneen työhön, totesi puhemies Lindsay Hoyle luvaten sääntöjen tarkistamista, kertoo Guardian.

Hoyle huomautti, että parlamentin säännöt ovat muuttuneet ajan myötä. Tuoreimman, syyskuussa annetun ohjeistuksen mukaan kansanedustajat eivät saisi ottaa vauvoja tai pieniä lapsia mukaan alahuoneen istuntoon äänestyksiä lukuun ottamatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?