Bernie Sanders ja Elon Musk sanailivat Twitterissä: ”Unohdan aina, että olet edelleen elossa”

Senaattori ja maailman rikkain ihminen sanailivat siitä, mikä on superrikkaiden vastuu.

Senaattori Bernie Sanders Capitolilla.

14.11.2021 22:14

Yhdysvalloissa vasenta laitaa poliittisesti edustava Vermontin osavaltion sitoutumaton senaattori Bernie Sanders, 80, ja maailman rikkain ihminen, sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk, 50, heiluttivat sanansäilää Twitterissä.

– Meidän täytyy vaatia, että kaikista rikkaimmat maksavat reilusti osansa. Piste, Bernie Sanders kirjoitti Twitter-viestissään.

Tähän Elon Musk vastasi:

– Unohdan aina, että olet edelleen elossa.

Ja Musk jatkoi:

– Haluatko minun myyvän lisää osakkeita, Bernie? Olen valmis saman tien...

Viestiketjuun tuli paljon kommentteja, joista osassa kannatettiin superrikkaiden kireämpää verotusta ja toisissa taas ei.

Elon Muskista tuli maailman rikkain ihminen vuonna 2021.

Musk kertoi marraskuun alussa olevansa valmis myymään osakkeitaan, mikäli se auttaa maailman ruokaongelman ratkaisemisessa.

Taustalla oli Maailman ruokaohjelman WFP:n johtajan David Beasleyn kommentti, jonka mukaan vain pieni osa miljardöörien varallisuudesta voisi ratkaista nälkäongelmat.

Beasley otti uutiskanava CNN:n haastattelussa esimerkikseen juuri Muskin sekä verkkokauppajätti Amazonin perustajan Jeff Bezosin.

– Kuusi miljardia dollaria voisi auttaa 42 miljoonaa ihmistä, jotka kirjaimellisesti kuolevat, ellemme saa heille apua, Beasley sanoi CNN:lle.

Tesla-pomo Muskin omaisuuden arvoksi lasketaan 289 miljardia dollaria, joten kuusi miljardia olisi tästä vain pari prosenttia.

Lue lisää: Jos Musk ja muut miljardöörit rientäisivät apuun, poistuisiko maailman nälkäongelma?

Musk oli huomannut Beasleyn kommentin ja vastasi Twitterissä olevansa valmis myymään heti osakkeitaan kuuden miljardin dollarin arvosta, jos WFP pystyy osoittamaan, että se auttaa ratkaisemaan ruokaongelman. Ehtona on se, että WFP pystyy osoittamaan, mihin rahat menevät.

Torstaihin mennessä Elon Musk oli myynyt yhtiön osakkeita viiden miljardin dollarin (4,4 miljardin euron) arvosta. Myytyjen osakkeiden määrä on 4,5 miljoonaa.

Lue lisää: Elon Musk myi Teslan osakkeita viidellä miljardilla dollarilla – Twitter-lupaukseen vielä matkaa

Ainakin osa myynneistä liittyy verotukseen, ja ne olivat ennalta suunniteltuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?