Liikehdintä Ukrainan rajalla herätti spekulaatiot – puolustusministeriö kiistää Venäjän lisänneen joukkoja

Washington Postille puhuneet nimettömät lähteet kertovat Venäjän huolestuttavasta liikehdinnästä rajalla. Ukrainan puolustusministeriö kieltää tiedot.

1. marraskuuta otetussa satelliittikuvassa näkyy maajoukkojen leirejä Venäjän puolella lähellä Ukrainan rajaa.

Ukrainan puolustusministeriö on kieltänyt tiedot, joiden mukaan Venäjä olisi lisännyt joukkojaan tai aseistustaan maiden rajalla, kertoo uutistoimisto Reuters.

The Washington Postin mukaan viikonlopun aikana joissakin Euroopan maiden ja Yhdysvaltojen viranomaisissa olisi herättänyt huolta Venäjän epätavanomainen liikehdintä Ukrainan rajalla.

Viranomaislähteet puhuivat lehdelle nimettöminä, sillä heillä ei ollut lupaa puhua asiasta julkisesti. Lähteiden mukaan Venäjän liikehdintä herätti uudelleen samankaltaista huolta kuin viime huhtikuussa, jolloin Venäjä oli määrännyt väliaikaisesti kymmeniä tuhansia sotilaita rajalle.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on kommentoinut olevansa tietoinen raporteista, joiden mukaan rajalla on ”epätavanomaista toimintaa”.

– Kuten tavallista, tarkkailemme aluetta huolellisesti. Ja kuten olemme aiemminkin todenneet, kaikenlainen toiminnan eskaloituminen tai aggressiivisuus rajalla on Yhdysvalloille suuri huolenaihe, sanoi Pentagonin tiedottaja John Kirby.

Viime aikoina Venäjä on jälleen koventanut linjaansa Ukrainaa kohtaan ja varoittanut sitä minkäänlaisesta yhteistyön lisäämisestä NATO:n kanssa.

Itä-Ukrainan sota on huhtikuussa vuonna 2014 alkanut Ukrainan hallituksen ja Venäjän tukemien joukkojen, kapinallisten tai separatistien välinen aseellinen yhteenotto Itä-Ukrainassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?