Oleg Deripaska: FBI-agentit työskentelivät oligarkin asunnolla Washingtonissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

FBI:n agentteja parveili venäläis­oligarkki Oleg Deripaskan talolla Washingtonissa

FBI:n tiedottaja vahvisti, että Deripaskan asunnolla oli tiistaina käynnissä ”oikeusistuimen valtuuttama viranomaistoiminta”.

19.10. 20:06

Suuri joukko Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisin FBI:n agentteja työskenteli tiistaina venäläisen oligarkin Oleg Deripaskan talolla Washingtonissa. FBI:n tiedottaja vahvisti asian siitä ensimmäisenä uutisoineelle NBC Newsille.

NBC:n mukaan operaation luonne ei ollut selvillä, mutta tiedottajan mukaan kyse oli ”oikeusistuimen valtuuttamasta viranomaistoiminnasta kodissa”. Hän ei avannut asiaa tarkemmin.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva öljymiljardööri Deripaska on yksi niistä kymmenistä venäläisoligarkeista ja -viranomaisista, joille Yhdysvaltain valtiovarainministeriö asetti talouspakotteita huhtikuussa 2018.

Oleg Deripaska kuvattiin viime kesäkuun alussa Pietarissa järjestetyssä kansainvälisessä talousfoorumissa.

Tuolloin sanktioita koskevassa tiedotteessa kerrottiin, että Deripaska oli tutkinnan kohteena rahanpesuun liittyen. Tiedotteen mukaan häntä epäiltiin myös ”liike-elämän kilpailijoiden uhkailusta, hallinnon virkamiehen laittomasta salakuuntelusta sekä kiskonnasta ja rahankiristyksestä”.

Deripaska nosti aiemmin kanteen Yhdysvaltoja vastaan sanktioihin liittyen, mutta liittovaltion tuomari hylkäsi sen viime kesäkuussa.

Yhdysvalloissa Deripaska tunnetaan erityisesti kytköksistään ex-presidetti Donald Trumpin entiseen kampanjapäällikköön Paul Manafortiin. Manafort sai taannoin tuomion petoksesta liittyen erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtamaan tutkintaan Venäjän vaalivaikuttamisesta.

Trump kuitenkin armahti hänet ennen presidenttikautensa päättymistä.

Lue lisää: Venäläismiljardööri Oleg Deripaska haastoi Yhdysvallat oikeuteen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?