Colin Powell on kuollut koronaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Colin Powell on kuollut koronaan

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri kuoli maanantaiaamuna.

18.10.2021 15:14 | Päivitetty 18.10.2021 17:06

New York

Yhdysvaltain ensimmäinen afroamerikkalainen ulkoministeri Colin Powell on kuollut koronaviruksen aiheuttamasta taudista seuranneisiin komplikaatioihin. Asiasta kertoo hänen perheensä Powellin virallisella Facebook-sivulla.

Powell menehtyi maanantaiaamuna paikallista aikaa Walter Reed -sotilassairaalassa Washingtonin lähellä. Hän oli 84-vuotias.

Tiedotteen mukaan Powell oli täysin rokotettu koronavirusta vastaan. CNN kertoi, että hän sairasti myeloomaa eli plasmasolysyöpää.

– Olemme menettäneet poikkeuksellisen ja rakastavan aviomiehen, isän, isoisän ja suuren amerikkalaisen, tiedotteessa todettiin.

NBC Newsin mukaan Powell olisi myös sairastanut multippelia myeloomaa, joka on veren ja luuytimen plasmasolujen syöpä. Perhe ei mainitse asiaa päivityksessään.

Entinen jalkaväen kenraali toimi Yhdysvaltain asevoimien komentajana 1989–1993. Tuohon ajanjaksoon mahtui ensimmäinen Persianlahden sota.

Powell oli Yhdysvaltain ulkoministeri presidentti George W. Bushin aikana 2001–2005. Yhdysvallat hyökkäsi tuolloin Afganistaniin ja uudelleen Irakiin.

Powell erosi republikaanisesta puolueesta tammikuussa 2021 sen jälkeen kun presidentti Donald Trumpin kannattajat hyökkäsivät kongressiin. Hän kertoi äänestäneensä Trumpin kukistanutta Joe Bidenia 2020 presidentinvaaleissa.

Juttua korjattu 15.39: Powell oli Yhdysvaltain ulkoministeri, ei puolustusministeri kuten jutussa aluksi kerrottiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?