16-vuotias poika tuomittiin elinkautiseen Yhdysvaltoja järkyttäneestä teosta – Tessa, 18, murhattiin puistossa keskellä kirkasta päivää - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

16-vuotias poika tuomittiin elinkautiseen Yhdysvaltoja järkyttäneestä teosta – Tessa, 18, murhattiin puistossa keskellä kirkasta päivää

18-vuotias Tessa Majors joutui raa’an henkirikoksen uhriksi New Yorkissa joulukuussa 2019. Tekijöitä oli kolme, he olivat tekohetkellä 13- ja 14-vuotiaita.

Järkyttyneet ihmiset kokoontuivat Tessa Majorsin surmapaikalle joulukuussa 2019.

15.10.2021 10:13

Yhdysvaltoja joulukuussa 2019 järkyttäneen Tessa Majorsin, 18, murhaa käsiteltiin oikeudessa torstaina. Majors puukotettiin kuoliaaksi keskellä kirkasta päivää Morningsiden puistossa New Yorkin Ylä-Manhattanilla.

Tekohetkellä 14-vuotias poika tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hän voi päästä ehdonalaiseen istuttuaan tuomiostaan vähintään yhdeksän vuotta. Poika on tällä hetkellä 16-vuotias.

Asiasta uutisoivan New York Timesin mukaan nyt tuomittu poika myönsi osallisuutensa tekoon viime kuussa. Aiemmin hän oli kiistänyt syyllisyytensä. Hän kertoi menneensä joulukuussa 2019 puistoon kahden kaverinsa kanssa. Kolmikon aikeena oli ryöstää joku. Kohteeksi valikoitui Majors, ja tilanne johti Majorsin puukotukseen.

Poika sanoi tunnustuksessaan, että mukana ollut toinen poika puukotti Majorsia. Toinen poika, joka oli niin ikään tekohetkellä 14-vuotias, on kiistänyt syyllisyytensä. Hänen oikeudenkäyntinsä on määrä käydä ensi viikon alussa.

Mukana ollut kolmas poika oli tekohetkellä 13-vuotias ja myönsi osallisuutensa heti seuraavana päivänä teon jälkeen. Hänet tuomittiin myöhemmin 18 kuukaudeksi nuorisovankilaan.

New Yorkin oikeus käsitteli tapausta torstaina. Toisen syytetyn oikeudenkäynti on määrä pitää ensi viikon alussa.

Tessa Majors oli kotoisin Virgianasta. Hän oli ensimmäisen vuoden opiskelija Barnard Collegessa.

Silminnäkijät kertoivat miesäänen vaatineen Majorsia antamaan puhelimensa, minkä jälkeen Majors huusi apua. Majorsin viimeiset hetket tallentuivat valvontakameran videolle, joka katsottiin oikeudenkäynnissä todisteena.

Majors sai itsensä irti ryöstäjien otteesta ja käveli portaat ylös, mutta kaatui maahan. Tuossa vaiheessa häntä oli jo puukotettu. Poliisit löysivät hänet makaamassa mahallaan ja verta vuotavana. Majors vietiin sairaalaan, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Lue lisää: Tessa, 18, surmattiin raa’asti New Yorkissa – poliisi otti kiinni 13-vuotiaan pojan epäiltynä henkirikoksesta

Lue lisää: Tessa, 18, puukotettiin New Yorkissa keskellä kirkasta päivää – 14-vuotiasta poikaa syytetään murhasta

Oikeudessa kuultiin Majorsin perheen koskettava lausunto, jonka syyttäjä Matthew Bogdanos luki ääneen.

– 11. joulukuuta 2019 tyttäremme toiveet ja unelmat saivat traagisen lopun. Lähes kaksi vuotta myöhemmin etsimme yhä sanoja kuvaamaan mittaamatonta tuskaa ja kärsimystä, jota perheemme on sietänyt hänen järjettömästä murhastaan saakka, lausunnossa sanotaan.

– Sydämiämme särkee kun näemme Tessan ystävien palaavan kouluun, esiintyvän konserteissa ja kokevan kaikkia niitä asioita, joita tyttäremme ei enää voi kokea.

Syytettynä ollut poika kommentoi asiaa, kun Bogdanos oli lopettanut lukemisen.

– Koen häpeää ja surua toiminnastani. Mikään, mitä sanon tai teen, ei voi muuttaa sitä tosiasiaa, poika sanoi ja kääntyi oikeudessa istuneen isänsä puoleen.

– Isä, olen pahoillani että tuotin sinulle pettymyksen. Lupaan, että saat olla minusta vielä ylpeä, hän sanoi.

Ennen tuomion julistamista tuomari Robert Mandelbaum kertoi pojan tapelleen toistuvasti muiden vankien kanssa nuorisovankilassa, jossa hän odotti oikeudenkäyntiään. Mandelbaumin mukaan poika on myöhemmällä käytöksellään osoittanut, ettei Majorsin murha ollut poikkeustapaus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?