Useita kuolleita Norjassa: jousipyssyllä aseistautunut mies hyökkäsi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norjan poliisilta uutta tietoa kuolonuhreista

Oslon lähellä Kongsbergissä tapahtui keskiviikkoiltana sarja hyökkäyksiä, joissa on kuollut viisi ihmistä. Epäilty tekijä ampui ihmisiä jousiaseella.

13.10. 21:49
  • IS seurasi Norjan tapahtumia hetki hetkeltä alkuvaiheista lähtien. Seuranta on päättynyt, mutta voit lukea päivityksiä jutun lopusta.

Norjan Kongsbergissä ainakin viisi ihmistä on kuollut ja kolme haavoittunut jousiasemiehen hyökkäyksessä, kertoo Norjan poliisi. Uhrien joukossa on neljä naista ja yksi mies. He ovat iältään 50-70-vuotiaita.

Epäilty tekijä otettiin tuoreeltaan kiinni. Miehen uskotaan toimineen yksin. Poliisin mukaan epäilty on 37-vuotias Kongsbergissä asuva Tanskan kansalainen, joka on aiemmin kääntynyt islamiin. Miehen radikalisoitumisesta on oltu huolissaan jo ennen iskua.

Poliisi oli aiemmin kertonut, että keskiviikon iskun uhreja oli löytynyt sekä sisä- että ulkotiloista. Poliisi kertoi torstaina tiedotustilaisuudessa uutta tietoa.

– Heidät surmattiin sisätiloissa asunnossa. Emme vielä pysty vahvistamaan, oliko kyseessä jonkun uhrin koti, mutta surmia ei tehty ruokakaupassa. Emme tiedä tapahtumien kulkua, mutta surmaaja on mennyt sisälle asuinrakennukseen.

Poliisi ei vielä kerro, kuinka monta kuolonuhria talosta löytyi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?