Laaja tutkimus vahvisti: Korona­rokotteet suojaavat vakavilta sairastumisilta myös delta­varianttia vastaan – tutkimuksen kohderyhmänä yli 50-vuotiaat

Tutkimuksessa verrattiin 11 miljoonan rokotetun tuloksia 11 miljoonaan rokottamattomaan.

Tuore laaja tutkimus vahvistaa aiempia tietoja siitä, että koronarokotteet suojaavat tehokkaasti vakavilta sairastumisilta myös deltavarianttia vastaan.

Tuore laaja tutkimus vahvistaa aiempia tietoja siitä, että koronarokotteet suojaavat tehokkaasti vakavilta sairastumisilta myös deltavarianttia vastaan. Maanantaina Ranskassa julkaistu tutkimus selvitti vakavan koronataudin ja kuoleman ehkäisyä 50 vuotta täyttäneillä.

Tulosten mukaan tuon ikäryhmän täysin rokotetuilla on 90 prosenttia pienempi todennäköisyys joutua koronan vuoksi sairaalahoitoon tai kuolla kuin niillä, jotka eivät ole koronarokotetta saaneet. Tutkimuksessa verrattiin 11 miljoonan rokotetun tuloksia 11 miljoonaan rokottamattomaan.

Ranskan tulokset viittaavat myös siihen, että rokotussuoja vakavaa koronatautia vastaan ​​ei vähentynyt viiden kuukauden tutkimusjakson aikana.

Ranskalaistutkimus kattaa rokotukset Pfizerin, Modernan ja Astra Zenecan rokotteilla. Näitä kaikkia on käytetty myös Suomessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?