Putin lomaili taas taigalla – Kreml julkaisi kuvia, joissa presidentti poseeraa uuden ykkösluottomiehensä kanssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin lomaili taas taigalla – Kreml julkaisi kuvia, joissa presidentti poseeraa uuden ykkös­luotto­miehensä kanssa

Kreml antoi sunnuntaina julkisuuteen uusia valokuvia presidentti Vladimir Putinin lomasta, jonka hän vietti yhdessä Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun kanssa Siperiassa.

26.9. 12:36

Pietari, Venäjä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on jälleen kerran lomaillut Siperian taigalla, mutta julkisuuteen siitä kerrotaan vasta nyt.

Putinin seuralaisena oli niin ikään jälleen kerran Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu, josta näyttää tulleen yhä avoimemmin Putinin ykkösluottomies.

Aiempi Putinin ”tandemkaveri” Dmitri Medvedev on sen sijaan kadonnut liki täysin julkisuudesta. Medvedeviä ei näkynyt vastikään edes Yhtenäisen Venäjän vaalivoittojuhlissa, sillä hänen kerrottiin kärsivän ”ankarasta yskästä”.

(Alla on julkisuuteen annettu tuore video Putinin lomailusta Siperiassa.)

Venäjän median mukaan oli Putin suunnistanut muutaman päivän lomalle sen jälkeen, kun hän oli käynyt ensin työmatkalla 1.–4. syyskuuta Venäjän Kaukoidässä.

Putinin tarkkaa lomailupaikkaa ei ole paljastettu, mutta mitä ilmeisimmin kyseessä oli Sajano-Shushenskin luonnonsuojelualue, sillä suojelualueen johtaja Gennadi Kiseljov kuului myös Putinin seurueeseen. Kreml kertoi ainoastaan, että lomailu tapahtui Siperian federaatiopiirin alueella.

Kremlin julkaisemissa valokuvissa näkyy Siperian koskematonta luontoa, ruskaa ja vesistöä sekä Putin kaiken keskellä muun muassa katselemassa näkymiä kiikarilla ja esittelemässä kalansaalistaan.

Sergei Shoigu ja Vladimir Putin kalastivat yhdessä Siperian-lomallaan.

Videoilla näkyy, kuinka Putin seisoo syvällä voimakkaasti virtaavassa koskessa ja Shoigu kalastaa puolestaan rannan kalliolta.

Videoille on leikattu myös kuvia, joissa Putin ohjaa venettä ja istuu maastoauton ratissa. Putin seurueineen kävelee metsämaastossa käyttämällä tukenaan pitkiä puukeppejä.

Putinin ja Shoigun kerrotaan yöpyneen matkallaan teltassa. Videoilta näkyy kuvia, kuinka Putin istuu illanpimeydessä teltassa ja lähistöllä palaa nuotio, jonka äärellä Putin niin ikään viivähtää.

Putin kuvailee tämän jutun yhteydessä julkaistulla videolla, että hänen seurueensa törmäsi liki kirjaimellisesti suurten maraalien laumaan, joka oli ilmestynyt yhtäkkiä heidän autonsa eteen.

Tilanne oli tullut eteen niin nopeasti, että eläimistä ei ole kuvia. Maraalit ovat isoja kauriseläimiä ja yksi niiden nimi suomeksi on juuri isokauris. Niitä kutsutaan myös jalohirviksi tai jalokauriiksi.

– Ne olivat valtavia maraaleja. En ole koskaan ennen nähnyt sellaisia. Hyvä, etteivät ne tulleet päällemme. Oli lähellä, etteivät ne osuneet meihin. Tulivat sellaisella valtavalla vauhdilla, Putin selitti.

Putin myös vitsaili, että isokauriit hyppivät sellaisia hyppyjä, että niiden kannattaisi mennä osallistumaan olympialaisiin.

Putin on lomaillut Siperian taigalla ennenkin Shoigun kanssa. Edellisen kerran kaksikosta julkaistiin retkeilykuvia samantyyppisistä maisemista maalikuussa 2021.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?