20 vuotta sitten Thamesista nostettiin pienen pojan runneltu ruumis – poliisi vetoaa nyt ihmisiin ”Adamiksi” nimetyn pojan tunnistamiseksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

20 vuotta sitten Thamesista nostettiin pienen pojan runneltu ruumis – poliisi vetoaa nyt ihmisiin ”Adamiksi” nimetyn pojan tunnistamiseksi

Poliisi toivoo, että ”Adamin” tapaus vihdoin ratkeaisi.

Rikoskomisario Will O’Reilly (vasemmalla) ja tapausta tutkinut John Azar laskivat seppeleen Thames-jokeen samaan kohtaan, josta ”Adam” löydettiin vuonna 2002.

26.9. 1:58

Lontoon poliisi on vedonnut yleisöön, jotta 20 vuotta sitten tapahtunut murha ratkeaisi, uutistoimisto Reuters kertoo. Murhan uhrin henkilöllisyys ei ole selvinnyt tähän päivään mennessä, eikä hänen murhaajansakaan ole selvillä.

Aidan Minter oli kävelemässä Thames-joen ylittävää Tower Bridge -siltaa pitkin, kun hän huomasi vedessä jotain erikoista.

– Vuorovesi oli korkealla silloin. Luulin, että se oli räätälin mallinukke, Minter muisteli BBC:n haastattelussa.

– Sitten se tuli sillan alle, ja silloin näin sen yksityiskohtaisesti – ruumiin ja sen vammat.

Poliisi nosti ruumiin ylös. Kävi ilmi, että kyse oli nuoren pojan ylävartalosta.

Poliisi nimesi pojan ”Adamiksi”. Oikeuslääketieteelliset testit ovat vahvistaneet, että hän oli nigerialainen ja asunut Afrikassa hieman ennen kuolemaansa.

Pojasta ei tiedetä paljoa muuta. Hänen uskotaan kuolleen noin 4–7-vuotiaana. Poliisi epäilee, että poika saattoi olla rituaalimurhan uhri, sillä hänestä oli jäljellä ainoastaan yläruumis eikä poliisi ole löytänyt hänen päätään tai raajojaan.

Poliisi uskoo myös, poika salakuljetettiin Nigeriasta Britanniaan mahdollisesti Saksan kautta. Pojalla oli yllään oranssit shortsit, joita sai kyseisessä koossa vain muutamissa kaupoissa Saksassa.

– On uskomattoman surullista ja turhauttavaa, että Adamin murha on yhä ratkaisematta, Suur-Lontoon poliisin tutkija Kate Kieran sanoi.

Kieran toivoo, että Adamin tapauksesta jotain tietävät ottaisivat vihdoin yhteyttä poliisiin.

– Me kannustamme heitä olemaan rohkeita ja astumaan esiin, jos he tietävät jotain, jotta voisimme vihdoin saada oikeuden toteutumaan, Kieran sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?