Uusi käänne Gabby Petiton henkirikostutkinnassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uusi käänne Gabby Petiton henki­rikos­tutkinnassa

Brian Laundrieta etsitään edelleen noin 101 neliökilometrin alueelta Floridassa sijaitsevalta luonnonsuojelualueelta.

Gabby Petito ilmoitettiin kadonneeksi syyskuun 11. päivä. Myöhemmin hänen ruumiinsa löydettiin Wyomingista.

24.9. 2:26

Yhdysvaltoja järkyttäneessä 22-vuotiaan Gabby Petiton henkirikoksessa ja tämän poikaystävän Brian Laundrien katoamisvyyhdissä on tapahtunut uusi käänne.

Wyomingin osavaltion oikeuslaitos on antanut Laundriesta maanlaajuisen pidätysmääräyksen. Laundrieta syytetään ”luvattomien laitteiden käytöstä” Gabby Petiton kuoleman jälkeen.

Asiasta kertoo CNN.

Syytteen mukaan Laundrie käytti yli tuhannella eurolla pankkikorttia, joka ei kuulunut hänelle, elokuun 30. ja syyskuun ensimmäisen päivän välillä.

FBI:n mukaan pidätysmääräys antaa mahdollisuuden pidättää Laundrien, jos tämä löytyy. Kadonneesta Laundriesta ei ole aiemmin tehty pidätysmääräystä, koska häntä ei olla epäilty mistään rikoksesta. Ennen katoamistaan Laundrie ei suostunut puhumaan poliisille kadonneesta kihlatustaan mitään.

Laundrieta etsitään edelleen noin 101 neliökilometrin alueelta Floridassa sijaitsevalta luonnonsuojelualueelta.

Laundrien perheen kertoman mukaan hän lähti kotoaan 14. syyskuuta mennäkseen viettämään aikaa luonnonsuojelualueelle, joka sijaitsee lähellä perheen kotia. Pian hänet ilmoitettiin kadonneeksi.

Gabby Petiton ruumis löydettiin sunnuntaina Wyomingin osavaltiossa sijaitsevalta leirintäalueelta. Ruumiista tehtyjen löytöjen perusteella kuoleman todettiin johtuneen henkirikoksesta.

FBI toivoo yleisöltä lisää vihjeitä tapahtuneesta ja Laundrien sijainnista.

Laundrien perheen asianajaja painotti, että Laundrien pidätysmääräys ei liity Petiton kuolemaan, vaan tapahtumiin Petiton kuoleman jälkeen.

Juttua muokattu 24.9.2021 kello 3.15. Korjattu termi etsintäkuulutus tarkempaan muotoon pidätysmääräys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?