Uusia havaintoja surmatun Gabby Petiton viimeisistä liikkeistä: ravintolan asiakkaat todistivat dramaattisen välikohtauksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uusia havaintoja surmatun Gabby Petiton viimeisistä liikkeistä: ravintolan asiakkaat todistivat dramaattisen väli­kohtauksen

Kuolleena erämaasta löydetyn Gabby Petiton viimeisistä vaiheista on tullut lisää silminnäkijälausuntoja.

23.9. 20:56

Uusien silminnäkijälausuntojen perusteella Gabby Petiton, 22, ja hänen kihlattunsa Brian Laundrien, 23, välit olivat riitaisat juuri ennen viimeisiä havaintoja Gabbysta.

Parin suunnitelmana oli neljässä kuukaudessa vierailla ja majoittua kansallispuistoissa ja julkaista kuvia ja videoita matkastaan sosiaalisessa mediassa.

Vain Laundrie palasi matkalta takaisin.

Tämän viikon tiistaina vahvistui, että Wyomingista sunnuntaina kuolleena löytynyt nainen on 11. syyskuuta kadonneeksi ilmoitettu Gabby Petito. Kuolinsyyntutkijan mukaan kyseessä on henkirikos.

Laundrien perhe ilmoitti Brianin kadonneeksi viime viikolla, eikä miestä ole etsinnöistä huolimatta löytynyt.

Lue lisää: FBI vahvisti: Kansallis­puistosta löytynyt ruumis on kadonnut Gabby Petito

Pariskunnan näkyvyys sosiaalisessa mediassa on poikinut lisää havaintoja heidän matkansa viimeisistä päivistä, kertoo CNN.

Nina Angelo kertoo nähneensä poikaystävänsä Matt Englandin kanssa kuinka Gabby ja Brian riitelivät ravintolan edustalla Wyomingissa elokuun lopulla.

Petito itki ja Laundrie oli silmin nähden vihaisen oloinen käyden edestakaisin sisällä ja ulkona ravintolasta sekä uhkaillen sanallisesti henkilökuntaa.

Angelon mukaan hän ei kuitenkaan nähnyt pariskunnan välillä mitään fyysistä väkivaltaa.

Ravintolan johtaja myönsi CNN:lle heillä tapahtuneen välikohtauksen 27. elokuuta ja on kertonut tietonsa myös liittovaltion poliisi FBI:lle. Päivä oli sama, jolloin Petito lähetti viimeiset tekstiviestit äidilleen. Petiton viimeiset julkaisut sosiaalisessa mediassa loppuivat myös samana päivänä.

Utahin Moabin poliisi kohtasi pariskunnan, kun poliisi oli saanut ilmoituksen Petiton ja Laundrien välisestä yhteenotosta. Kuva poliisin vartalokamerasta.

Lue lisää: Kuka lähetti viimeisen viestin Gabby Petiton puhelimesta? Neljä avointa kysymystä katoamis­mysteeristä

Petiton ja Laundrien välit olivat ilmeisesti kaikkea muuta kuin aurinkoiset ja hymyilevät kuten kuvat ja videot Instagramissa ja YouTubessa antoivat ymmärtää.

CNN on myös nähnyt poliisille annetun lausunnon, jossa silminnäkijä kertoi nähneensä pariskunnan riitelevän aggressiivisesti Utahissa elokuussa.

Todistajan mukaan pariskunta oli kamppaillut Petiton puhelimen hallinnasta.

– Yhdessä vaiheessa nainen töni miestä käteen ja/tai kasvoihin yrittäen mennä sisälle pakettiautoon.

Todistaja kuuli Petiton sanovan: ”Miksi sinun täytyy olla niin ilkeä?”

Myöhemmin samana päivänä Utahin Moabin poliisi kohtasi pariskunnan, kun poliisi oli saanut ilmoituksen Petiton ja Laundrien välisestä yhteenotosta. Poliisi päätyi kehottamaan paria viettämään yönsä toisistaan erillään.

Lue lisää: Tallentuiko Gabby Petiton kadonnut kihlattu riista­kameraan? Tämä tiedetään Brian Laundrien liikkeistä

Toistaiseksi Laundrie ei ole etsintäkuulutettu rikoksesta epäiltynä, vaan poliisi on etsinyt häntä kadonneena henkilönä. Laundrie on nähty viimeksi 14. syyskuuta. Hänen vanhempansa kertoivat FBI:lle, että Laundrie ilmoitti lähtevänsä yksin patikoimaan Carltonin suojelualueelle noin 20 kilometrin päähän Floridan North Portista, jossa hän asui vanhempiensa ja Petiton kanssa. Viranomaiset ovat etsineet miestä alueelta, mutta hänestä ei ole näkynyt jälkeäkään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?