Kadonneen Gabby Petiton isältä koskettava viesti – tytön kohtalo varmistuu mahdollisesti tiistaina - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kadonneen Gabby Petiton isältä koskettava viesti – tytön kohtalo varmistuu mahdollisesti tiistaina

Gabby Petito, 22, katosi 11. syyskuuta. Noin viikkoa myöhemmin poliisi löysi ruumiin, jonka uskoo olevan Petito. Asia varmistuu ruumiinavauksessa tiistaina.

20.9. 17:36

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI kertoi sunnuntaina, että kansallispuistosta Wyomingin osavaltiossa löytyneet ihmisjäännökset kuuluvat todennäköisesti 11. syyskuuta kadonneeksi julistetulle Gabby Petitolle.

Tetonin piirikunnan kuolinsyytutkija kertoo CNN:lle, että ruumiinavaus tehdään tiistaina, jonka jälkeen henkilöllisyyteen saadaan vahvistus. Samalla selvinnee myös kuolinsyy.

Petiton omaisia tiedotettiin asiasta pian ruumiin löytämisen jälkeen. Petiton isä Joseph Petito twiittasi tyttärestään kuvan sunnuntaina. Kuvan oheen hän on lisännyt muun muassa särkynyttä sydäntä kuvaavan emojin.

– Hän kosketti maailmaa, isä kirjoittaa.

Petito katosi matkatessaan poikaystävänsä kanssa Ford Transit -pakettiautolla halki maan kansallispuistoissa pysähdellen.

Floridassa asuva pariskunta lähti matkaan Petiton alkuperäisestä kotikaupungista New Yorkista heinäkuun alussa. Määränpäähänsä Oregoniin heidän odotettiin saapuvan ensi kuussa.

Outo katoaminen on herättänyt Yhdysvalloissa koko maan laajuista huomiota sen jälkeen, kun poliisi tiedotti tapauksesta viime viikon maanantaina. Erikoisen tapauksesta tekee varsinkin se, että Petiton poikaystävä Brian Laundrie, 23, palasi yksin pakettiautolla parin kotikaupunkiin Floridan North Portiin jo syyskuun ensimmäisenä päivänä eli kymmenen päivää ennen kuin naisen omaiset olivat tehneet tästä katoamisilmoituksen.

Myös Petiton poikaystävä Brian Laundrie on nyt kateissa.

Viranomaisten mukaan Laundrieta ei ole etsintäkuulutettu rikoksesta. Poliisi vieraili hänen perheensä luona sen jälkeen kun Petito oli ilmoitettu kadonneeksi, mutta perhe ei ollut halukas yhteistyöhön. Myöhemmin perhe on ilmoittanut, että myös Laundrie on kadonnut.

Gabbyn perheen asianajaja on syyttänyt miestä piileskelystä ja vaatinut tätä astumaan esiin. Laundrien perhe on kertonut asianajajansa välityksellä rukoilevansa Petiton perheen puolesta, ja kuvaillut ruumiin löytymistä sydäntäsärkeväksi asiaksi.

Kansallispuisto, josta ruumis löytyi, on toistaiseksi suljettu. Viranomaiset pyytävät edelleen vihjeitä kaikista Petitoon, Laundrieen tai heidän ajoneuvoonsa liittyen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?