Ampuja tunkeutui yliopistoon Venäjällä – kuusi kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ampuja tunkeutui yliopistoon Venäjällä – kuusi kuoli

Permin valtiollisessa yliopistossa tapahtui maanantaiaamuna ampumavälikohtaus, jonka tekijän kerrotaan kirjoittaneen aikeistaan etukäteen sosiaaliseen mediaan.

20.9. 11:04 | Päivitetty 21.9. 10:42

Naamioitunut ja aseella varustautunut nuori mies tunkeutui maanantaina Permin valtiollisen yliopiston tiloihin Venäjällä ja ryhtyi ampumaan.

Venäjän tutkintakomitean mukaan välikohtauksessa kuoli kahdeksan ihmistä, kertovat muun muassa Ren-tv ja Gazeta.ru. Loukkaantuneita kerrotaan olevan ainakin 19.

Tiedot kuolleista ja loukkaantuneista tarkentuivat myöhemmin. Viranomaiset ilmoittivat päivän päätteeksi, että välikohtauksessa kuoli kuusi ihmistä ja 28 sai eriasteisia vammoja, kertoo RT.

Uutistoimisto Tassin mukaan loukkaantuneista seitsemän on viety sairaalahoitoon. Heistä yhden tila on vakava, kuusi on loukkaantunut keskivaikeasti.

Yliopisto kertoi VKontaktessa, että ampuja on saatu kiinni. Interfaxin mukaan ampuja on ”likvidoitu”, mutta Kommersantin mukaan hän ei ole kuollut, vaan loukkaantunut.

Life-uutissivusto kertoi tiistaina, että ampujalle on tehty sairaalassa jo kaksi leikkausta ja hänen tilansa on yhä kriittinen.

Nuori mies tunkeutui maanantaina Permin valtiollisen yliopiston tiloihin Venäjällä ja ryhtyi ampumaan.

Vesma-uutissivu kertoo, että opiskelijat pakenivat ampujaa hyppäämällä ikkunasta. Koulun johto kehotti puolestaan rakennuksessa yhä olevia sulkeutumaan luokkahuoneistoihin.

Uutissivusto 59.ru kertoo löytäneensä sosiaalisesta mediasta sivuston, jossa epäilty ampuja kertoo aikeistaan ennakolta.

Epäilty ampuja sanoo pohtineensa ensin iskua vanhaan alakouluunsa kauppakeskukseen, sairaalaan tai teatteriin, mutta sanoo valinneensa sitten yliopiston muun muassa siksi, että hän saattoi opiskella yliopiston pohjapiirrosta etukäteen.

Uutissivusto Znak.comin mukaan mies kertoo tekstissään yksityiskohtaisesti myös siitä, kuinka hän säästi rahaa asetta varten ja kävi kaikki lain vaatimat psykologiset testit läpi ennen aseen hankkimista.

Epäilty ampuja kirjoittaa myös, että hän kantaa tapahtuneesta vastuun yksin. Hän sanoo myös, ettei koe tekoaan terroriteoksi, sillä hän ei ole mukana missään uskonnollisissa tai poliittisissa ääriryhmissä.

Viranomaisia tapahtumapaikan lähellä.

(Artikkelia päivitetty uusilla tiedoilla 20.9. klo 11.40 ja 12.23. Lisätty 21.9. uusia tietoja tarkentuneista uhriluvuista ja ampujan sairaalahoidosta kello 10.42)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?